România urmează să își afle adversarele din Grupele Campionatului Mondial de handbal feminin 2019

Naţionala de handbal feminin a României, direct calificată la turneul final al CM2019, îşi va afla adversarele din faza grupelor competiţiei la tragerea la sorţi din 21 iunie, la Tokyo, potrivit Mediafax.

Campionatul Mondial de handbal feminin din 2019 se va desfăşura în Japonia (la Kumamoto), iar în 21 iunie, la Tokyo, va avea loc tragerea la sorţi a grupelor, după ce tabloul de 24 de echipe a fost completat cu câştigătoarele din faza play-off a Europei.

Astfel, de pe continentul nostru s-au calificat la turneul final Germania (scor general 49-45 cu Croaţia), Danemarca (61-36 cu Elveţia), Suedia (78-42 cu Slovacia), Norvegia (65-49 cu Belarus), Serbia (60-49 cu Polonia), Muntenegru (49-49 cu Cehia, departajate la goluri marcate în deplasare), Slovenia (71-57 cu Macedonia), Ungaria (69-42 cu Austraia) şi Spaia (66-58 cu Islanda).

Japonia, în calitate de gazdă, Franţa (campioana mondială en-titre), România, Rusia şi Olanda (prin clasarea la CE) au fost calificate direct la turneul final, iar celelalte echipe care au obţinut calificarea în urma competiţiilor continentale sunt: Argentina, Brazilia, Australia, China, Kazakhstan, Coreea de Sud, Angola, Congo, Senegal, Cuba.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 21 iunie, la Teatrul Kanze Noh, din Tokyo, în prezenţa preşedintelui IHF, Hassan Moustafa. Ceremonia va începe la ora 10.00 (ora României).

Campionatul Mondial din 2019 se va desfăşura între 30 noiembrie şi 15 decembrie.

La ediţia din 2017, naţionala României a fost eliminată în faz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,342 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>