SALONUL EDITORIAL ,, ION HELIADE RADULESCU “, EDITIA A XV-A, 2016

In perioada 8-11 septembrie 2016, se organizeaza la Biblioteca Judeteana ,, Ion Heliade Radulescu “ Dambovita, Salonul Editorial, editia a XV-a, de institutie, in colaborare cu Consiliul Judetean Dambovita si Primaria Municipiului Targoviste, in cadrul manifestarilor legate de ,, ZILELE CETATII “, in scuarul din fata Primariei .

Imagini pentru SALONUL EDITORIAL ,, ION HELIADE RADULESCU “

 

Ziua de 8 septembrie este Sfanta Maria Mica, Patroana orasului Targoviste, care se afla si pe sigiliul fostei capitale a Tarii Romanesti, pe icoana de hram a Bisericii Mari Domnesti ,, Adormirea Maicii Domnului “ de la Curtea Domneasca si pe o icoana imparateasca brancoveneasca de la iconostas .

Joi, 8 septembrie 2016, va avea loc la biblioteca ,, Maratonul lecturii Targoviste “, in colaborare cu Centrul Europe Direct Targoviste, dedicate si implinirii a 620 de ani, de la prima mentiune documentara a capitalei medievale seculare a Tarii Romanesti ( 1396-1714 ) .

Vor fi citite teste scurte din autori targovisteni, de catre participanti la manifestare, intre orele 10-16.20, iar acestia vor primi tricouri si sepci, cu insemne ale orasului .

Mentionam ca joi, 8 septembrie, dupa slujba de la Catedrala Mitropolitana, se va face deplasarea la Curtea Domneasca, unde va avea loc sedinta festiva a Consiliului Local Municipal Targoviste .

Vineri, 9 septembrie, la Primaria Municipiului Trgoviste, vor fi premiate de primarul Daniel  Cristian Stan, care au implinit 50 de ani de casnicie .

Mai remarcam din programul asupra caruia o sa mai revenim realizarea ,, Cartierului Copiilor “, la ora 20.00, concertul cu Delia, Zdob si Zdub, Dj Proiect, Crom Dioxid, iar la ,, In memoriam-Laura Stoica-10 ani spre rai “, prezentele Orchestrei Simfonice Muntenia si a solistilor Monica Anghel, Sanda Ladosi, Vlad Mirita, Gabriel Cotabita, Claudia Pavel .

Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata