ULTIMA ORA:
Home / ACTUALITATE / Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon – măsuri prompte pentru asigurarea liniștii și ordinii publice
Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon – măsuri prompte pentru asigurarea liniștii și ordinii publice

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon – măsuri prompte pentru asigurarea liniștii și ordinii publice

Vineri, 11 august, atunci când vor avea loc manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, zeci de poliţişti, jandarmi şi pompieri, vor asigura liniştea şi ordinea.

„Poliţiştii, sprijiniţi de jandarmi, poliţişti locali şi reprezentanţi I.S.U, vor derula activităţi suplimentare pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, îndeosebi în zona lăcaşurilor de cult şi în spaţiile aglomerate, cu afluenţă de public. Structurile angrenate vor avea misiunea de menţinere a ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combaterea a furturilor, în special a celor din buzunare şi poşete, a cerşetoriei şi vagandajului, precum şi de asigurarea a fluenţei circulaţiei.

Pentru a nu fi implicaţi în evenimente negative, le recomandăm cetăţenilor să adopte un comportament responsabil, să manifeste vigilenţă, să aibă grijă de bunurile personale şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

De  asemenea, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să nu consume băuturi alcoolice pe stradă. Fapta constituie contravenţie şi totodată, alcoolul poate determina un comportament agresiv. „În astfel de situaţii, de la o banală ceartă se ajunge la loviri, vătămări sau chiar alte acte de mare violenţă. Consumând alcool în exces, veţi avea şi o capacitate de reacţie redusă şi puteţi deveni cu uşurinţă victima unui accident rutier sau a unei infracţiuni. Totodată, este recomandat că cetăţenii, indiferent de vârstă, să evite conflictele, iar în caz de urgenţă să apeleze gratuit numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, se mai arată în document.

La Târgovişte, în prezenţa unor Ierarhi din ţară şi din străinătate, va avea loc sărbătorirea Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţãrii Româneşti. Înalţii prelaţi vor oficia slujba pe un podium special amenajat în apropierea Catedralei Arhiepiscopale şi Mitropolitane, unde se vor afla moaştele Sfântului Ierarh.

Peste 20.000 de pelerini sunt aşteptaţi să vină la sărbătoarea de la Târgovişte.

„Ceremoniile vor fi deschise, joi, 10 august, ora 18.00, cu slujba Vecerniei Sfântului, după care va avea loc Pelerinajul Tinerilor din Eparhia Târgoviştei. Acesta va începe din Parcul Mitropoliei, va continua până la Mânăstirea Stelea, incluzând centrul istoric al Târgoviştei, şi se va finaliza în faţa Catedralei, unde va fi săvârşită slujba “Acatistului Sf. Ier. Nifon” şi închinarea tinerilor la racla cu sfintele moaşte. Atât joi, 10 august, cât şi vineri, 11 august 2017, pentru a încuraja performanţa educaţională, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit NIFON va premia pe elevii care au obţinut rezultate deosebite la Olimpiadele Naţionale la diferite discipline, precum şi pe profesorii care i-au îndrumat”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovişte.

Sursa: adev.ro/ouehry

Spune-ti parerea:

About Ko$MO