Satul Dobra din comuna cu acelasi nume a intrat in carantina. Ce reguli trebuie sa respecte locuitorii

Departamentul pentru Situatii de Urgenta a decis, vineri seara, introducerea in carantina, incepand cu ora 22:00, a satului Dobra din comuna Dobra, judetul Dambovita. Localitatea ramane in carantina timp de 14 zile.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a emis, vineri seara, ordinul prin care a dispus instituirea carantinei zonale pentru satul Dobra din comuna damboviteana cu acelasi nume. Propunerea privind intrarea in carantina a acestei localitati a fost votata, vineri, de catre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Dambovita.

Prin instituirea carantinei se limiteaza la maximum deplasarea persoanelor, iar purtarea mastii de protectie devine obligatorie pentru toate persoanele, in spatiile publice. Spatiile publice vor fi dezinfectate periodic, iar medicii de familie ai celor din localitate se vor implica pentru monitorizarea pacientilor.

Dupa emiterea Ordinului sefului DSU privind carantinarea satului Dobra, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Dambovita a votat o hotarare prin care interzice tranzitarea de catre mijloacele de transport auto a zonei in care s-a instituit carantina, stabilind rute ocolitoare. De asemenea, se stabileste faptul ca in si din zona carantinata se poate intra au iesi doar in cazul celor care lucreaza, desfasoara activitati economice, al voluntarilor care duc in zona hrana sau medicamente.

Conform deciziei CJSU Dambovita, este interzisa circulatia persoanelor si a vehiculelor in intervalul orar 22.00 – 06.00; exceptie facand bolnavii cronici aflati in evidentele unitatilor sanitare, femeile gravide, urgentele medicale si vehiculele aflate in tranzit. Pe perioada carantinei va fi permisa deplasarea pentru aprovizionare cu marfa a operatorilor economici in intervalul orar 06.00-22.00 pe baza declaratiei pe proprie raspundere, insotita dupa caz, de copie a certificatului de inregistrare fiscala, adeverinta de la angajator (in situatia in care nu efectueaza administratorul societatii comerciale deplasarea) si respectiv de documente justificative de achizitie/transport. Totodata, este interzisa intrarea in satul Dobra a operatorilor economici ce desfasoara activitati de curierat si care livreaza/preiau comenzi la/de la cetatenii din satul Dobra; in acest caz, predarea- preluarea coletelor se va efectua in zonele unde sunt amplasate filtrele structurilor Ministerului Afacerilor Interne; exceptie fac doar operatorii economici mai sus-specificati, aflati in tranzit.

Initial, la nivel local s-a pus problema carantinarii intregii comune Dobra, insa in cele din urma s-a decis carantinarea doar in cazul satului Dobra.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata