Școala din Ulmi , partener în cadrul proiectului Erasmus+ Active and Responsible Citizenship

Școala Gimnazială Ulmi a participat la cea de-a treia reuniune din cadrul proiectului Erasmus+ ACTIVE AND RESPONSIBLE CITIZENSHIP, nr.ref. 2018-1-EL01-

KA229-047909_5, care a avut loc in perioada 6-10 mai 2019 fiind organizată de Școala 144 SU NARODNI BUDITELI, Sofia- Bulgaria. La această reuniune au participat cele cinci țări partenere: Turcia, Italia, Bulgaria, Grecia și România, școala parteneră din Grecia fiind coordonatoarea proiectului.

Gazda reuniunii, Școala 144 SU NARODNI BUDITELI, a organizat vizite în capitala europeană 2019- Plovdiv, fiind al doilea oraș din Bulgaria și, de asemenea, la centrele culturale din Sofia: Muzeul Național de Istorie, Boyana Church ( biserică ordodoxă) și Universitatea din Sofia.

Obiectivele reuniunii au constat în:

· Vizitarea unității școlare Școala 144 SU NARODNI BUDITELI;

· Participare la ateliere realizate de către școala gazdă pe diferite tematici;

· Participarea la concertul organizat de Școala 144 SU NARODNI BUDITELI pentru invitații din țările partenere;

· Prezentarea materialelor realizate de către reprezentantii fiecărei țări pe tematica stabilită la întâlnirea precedentă;

· Stabilirea sarcinilor care revin fiecărei școli partenere pentru pregătirea materialelor care vor fi prezentate în cadrul următoarei întâlniri din luna noiembrie din Turcia.

Pe durata mobiliății profesorii au participat la ateliere de lucru ( pictură pe lemn), workshop-uri pe teme divcerse ( coregrafie si canto) alături de elevii școlii Școala 144 SU NARODNI BUDITELI. De asemenea, au avut loc festivități de premiere a fostilor elevi ai școlii care s-au remarcat prin rezultate deosebite în diverse domenii ( YORDANKA BLAGOEVA- câștigătoare la Campionatele Europene de Atletism din 1965-1973, în 1972 a devenit primul atlet bulgar cu un record mondial, clasată drept cel mai bun săritor din Europa).

Școala 144 SU NARODNI BUDITELI, fiind o școală de arte a susținut un concert în care elevii școlii au susținut programe diverse și au prezentat pentru fiecare țară parteneră a proiectului câte un moment specific fiecăreia. Pentru România s-a interpretat melodia DRAGOSTEA DIN TEI- OZONE.

Echipele celor cinci țări au participat la o ședință tehnică în care au fost analizate activitățile și rezultatele parțiale obținute până la momentul

întâlnirii, s-au fixat responsabilitățile fiecărui partener, termenele și i8ntervalele de timp stabilite pentru fiecare activitate propusă ce urmează a fi realizată, precum și metodologia și modul de realizare.

Pe tot parcursul vizitelor ne-am bucurat de ospitalitate, de o deosebită grijă din partea orgnizatorilor reflectată de organizarea activităților. Totul s-a derulat conform programului stabilit anterior întâlnirii într-o atmosferă prietenoasă ceea ce ne-a făcut să ne simțim comod și foarte bine.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata