SECTIA DE URGENTA TARGOVISTE DE LA ,,DEALUL MARE” A PRIMIT DESTINATIA TRATARII NOULUI CORONAVIRUS-COVID-19

Sectia de Urgenta Targoviste a Spitalului de Urgenta Targoviste-Dambovita a primit destinatia tratarii eventualei infesterI cu noul coronavirus-COVID-19.

     Cladirea a primit transformari medicale specifice, iar pacientii au fost transformati in alte sectii ale spitalului cu masuri medicale specifice primirii unor eventuali bolnavi.

Managerul Spitalului de Urgenta Targoviste-Dambovita, dr.Claudiu Dumitrecu, a declarat in spatial public prin mass-media, respectiv MDI Tv ca totusi nu este rezolvata  problema, interventiile chirurgicale fiind posibile de efectuat numai in Spitalul de Urgenta Targoviste.

Vreau sa atrag atentia asupra pericolului pe care-l poate reprezenta pentru judetul Dambovita intrarea in carantina sau chiar desfasurarea tratamentului in Spitalul de Urgenta Targoviste care este singura unitate medicala care poate sa asigure servicii medicale (…).”

Exista si riscul de contaminare a intrgului personal medical si a pacientilor din locatia centrala a Spitalului de Urgenta Targoviste (…).”

,,Propunerea mea pe care am facut-o si la nivel national si se afla acum in studiu este ca un spital orasenesc (…) sa aiba destinatie stricta pentru coronavirus (…).”

Presedintele CJD a decis alocarea sumei de 1 000 000 lei pentru achizitionarea de urgenta de medicamente, dezifectanti, pentru Sectia de Boli Infectioase a Sitalului Judetean de Urgenta Targoviste.

SJUT a propus si aprovizionarea a 10 monitoare pentru functii vitale, 15 injectomate, 3 ventilatoare, 1 videolaringocorp, 6 aparate terapie intensiva.

                                                                                                                   Petre Dragutoiu

    

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata