SINDICALIŞTII VOR SALARII MAI MARI LA COS TÂRGOVIŞTE. CÂT VOR CÂŞTIGA, ÎN FUNCŢIE DE VECHIME, VIITORII SALARIAŢI

Sindicaliştii nu sunt mulţumiţi de salariile pe care noii potroni italieni de la COS Târgovişte le oferă viitorilor angajaţi. Ei ar dori salarii duble faţă de cât au decis italienii de la Betrame, firma care a cumpărat colosul din industrial de la Târgovişte.

Preşedintele Sindicatului „Valahia” Târgovişte, Nicolae Dragodănescu, spune că muncitorii de la COS Târgovişte vor câştiga aproximativ 2.000 de lei net, salariu total nemotivant pentru industria siderurgică, având în vedere că ceilalţi competitori, cum ar fi Erdemir sau OţelInox, oferă salarii de aproximativ 4.000 de lei net.

„Suntem departe de ce ar trebui să fie la Târgovişte. Suntem tentaţi să îi păsuim, să spunem că au investit bani mulţi în cumpărarea combinatului, dar nu e chiar aşa. Salariile oferite de Beltrame sunt foarte mici, nu ştim dacă vom ajunge ca la luna iunie-iulie să avem muncitori ca să pornim activitatea. E nevoie de cel puţin 100 de angajaţi ca să pornească Laminorul” spune Nicolae Dragodănescu.

„Dacă cei de la Călăraşi lucrează cu 2.000 de lei net în metalurgie şi spun că le ajung banii aceştia, în metalurgia dâmboviţeană nu cred că putem să găsim salariaţi care să vină la muncă pe banii aceştia şi să mai cunoască şi meserie şi să facă şi utilajele să funcţioneze. Salariile în Dâmboviţa, în metalurgie, pornesc de la 3.200 de lei net, la care se adaugă sporuri”, a adăugat liderul de sindicat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata