Sistemul cardului de sănătate, din nou blocat

În plină criză legată de extinderea cazurilor de infecție cu noul coronavirus, sistemul informatic al medicilor de familie s-a blocat din nou, în această dimineață. Situația este cu mult mai gravă acum pentru că pacienților li se recomandă să stea acasă.

Sistemul informatic al Casei Naționale de Sănătate, cel cu care lucrează medicii de familie, spitalele, dar și farmaciile s-a blocat din nou, în această dimineață.

Situația este cu mult mai gravă acum pentru că pacienților li se recomandă să stea acasă. Mai mult, spun medicii, foarte mulți părinți au venit să ceară concediu.

Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov, a explicat, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, că situația este destul de gravă având în vedere că sistemul Casei de Săntăte este offline de ieri, de la ora 14: 00.

Problema este cu atât mai delicată, cu cât ne aflăm în plină criză generată de extinderea cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 pe teritoriul României, dar și ca urmare a faptului că acesta se suprapune cu cazurile de gripă sezonieră, aflate în creștere anul acesta, comparativ cu anul trecut.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata