Skoda a lansat recent o nouă mașină pe piața din România. Modelul Kamiq pornește de la 15.000 de euro

Skoda Kamiq a apărut în 2019 și este cel mai nou SUV din gama companiei. Noua mașină ajunge acum și pe piața din România.

Compania a adăugat un al treilea model în gama sa SUV destinată pieţei europene. Odată cu acesta, Skoda intră în premieră în segmentul SUV-urilor urbane.

Ca design, noua mașină vine în continuarea modelelor Kodiaq și Karoq. Totuși, Skoda Kamiq este mai compactă decât celelalte două SUV-uri. Elementele care o disting de celelalte mașini sunt, în principal, farurile divizate, dar și capota motorului. În esență, mașina este un SUV urban.

Producătorul ceh propune două motoare pe benzină și unul diesel. Varianta Skoda Kamiq 1.0 TSI 95 CP pornește de la prețul de 14.791 de euro cu TVA. Modelul cu motor 1.6 TDI 115 CP ajune la prețul de 20.009 de euro.

Ce specificații are noua Skoda Kamiq
Reprezentanții companiei au explicat și numele ieșit din comun al modelului. Provine din limba inuiților care locuiesc în partea de nord a Canadei și în Groenlanda și se referă la ceva care se potrivește perfect în orice situație, a explicat Alain Favey, board Member for Sales and Marketing Skoda.

Skoda Kamiq vine și cu o serie de funcționalități la bord. Pentru că e o mașină de oraș, tehnologia de la bordul său te poate ajuta la parcat. Astfel, Parking Spaces te va sfătui unde să găsești un loc liber de parcare, iar apoi Park Assist va găsi locul potrivit și te va ghida spre acesta. În plus, atunci când conduci pe autostradă, poți activa Adaptive Cruise Control (ACC).

De asemenea, prin intermediul Skoda Connect vei putea controla mașina de la distanță: poți verifica cât combustibil mai ai, dacă mașina e încuiată etc.

Skoda Kamiq mai are un avantaj: are și un portbagaj destul de spațios. Ooferă o capacitate de 400 l, care poate fi extinsă la 1.395 l cu spătarul banchetei rabatat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata