Soluţii eficiente ca să te încălzeşti rapid

Temperaturile scăzute pot fi destul de neplăcute pentru friguroşi sau pentru cei care trebuie să petreacă mult timp afară. Pentru a-ţi pune rapid sângele în mişcare există câteva remedii simple pe care le descoperi în noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Uleiul de peşte, secretul popoarelor nordice

Cei care se confruntă mai tot timpul cu senzaţia de mâini şi picioare reci pot recurge la un tratament naturist de efect. Trebuie să ţină o cură de 3 luni cu ulei de peşte, pentru a scăpa de neplăceri. Bogat în grăsimi esenţiale Omega-3, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Studiile arată că locuitorii nordului extrem suportă mai bine frigul, datorită dietei pe bază de peşte. Dacă urmezi un tratament medicamentos, e bine să ceri sfatul medicului înainte de a începe o cură cu ulei de peşte.

Mai multe proteine la masă

Alimentele bogate în proteine oferă o senzaţie de saţietate pentru o perioadă mai mare de timp şi, totodată, se digeră mai lent. Acest lucru determină o creştere a temperaturii corporale, ceea ce înseamnă că nu îţi va mai fi atât de frig.

Ceaiul de ghimbir pune sângele în mişcare

E bun atât pentru ameliorarea simptomelor răcelii, cât şi pentru a încălzi organismul rapid. Puternic energizant, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, având şi rol antiinflamator. Prepară un ceai aromat din 3-4 feliuţe de ghimbir proaspăt, pe care le dai prin răzătoare şi le laşi la infuzat în 300 ml apă fierbinte. După 5-10 minute, strecori ceaiul şi adaugi o linguriţă de miere, după ce lichidul s-a mai răcit puţin.

Băi cu uleiuri esenţiale

O baie caldă la picioare va scoate frigul din oase şi te va ajuta să dormi mai bine. Adaugă la un litru de apă 2-3 linguri de sare de mare şi câteva picături de ulei esenţial de rozmarin, mentă sau lămâie. Stai în apă 15-20 de minute, până începe să se răcească. Ai grijă doar ca apa să nu fie prea fierbinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,190 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>