Spitalul Judeţean Timişoara redeschide „zona roşie”, după creșterea numărului de bolnavi de COVID-19

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a anunţat că unitatea va redeschide “zona roşie”.

Totodată, spitalul va pune la dispoziţie 76 de paturi pentru bolnavii COVID-19, inclusiv paturi de terapie intensivă, după ce medicii Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din oraş au anunţat că nu mai au niciun loc disponibil la ATI pentru cei infectaţi cu SARS-CoV-2.

“Spitalul nostru va redeschide ‘zona roşie’ şi va pune la dispoziţie 76 de paturi pentru bolnavii COVID, inclusiv paturi de terapie intensivă, pentru a creşte semnificativ capacitatea judeţului de a putea trata pe oricine are nevoie”, spune Raul Pătraşcu, într-o postare pe Facebook.

Pătraşcu spune că a avut, marţi, o întâlnire cu managerii spitalelor incluse în planul alb, creionat în luna martie, cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, cu preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi cu preşedintele şi vicepreşedintele Curţii de Conturi, luându-se câteva decizii importante, pentru a se asigura că se face tot ceea ce este posibil pentru cetăţenii comunităţii.

“Institutul de Boli Cardiovasculare va pune la dispoziţie clădirea care cazează Secţia de Reabilitare Cardiovasculară (aproximativ 40 de paturi, dintre care 16 conectate la oxigen) care se va transforma, cu ajutorul DSP Timiş, în secţie exterioară a Spitalului ‘Victor Babeş’ şi va trata exclusiv pacienţi COVID. Mai departe, pregătim o secţie exterioară pentru pacienţii pediatrici, pentru situaţia în care vom avea cazuri mai multe de copii infectaţi”, precizează Pătraşcu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata