Studiu: Ce comandă cel mai des românii atunci când ies la restaurant

Conform studiului Hospitality Culture Institute, în 2018, gusturile românilor în materie de mâncare au înregistrat o modificare importantă. Comandă mai mult la restaurant, sunt capabili să plătească note de plată mai mari și au alte preferințe. De exemplu, cea mai mare creștere o are zona de delivery. Este mai simplu să comanzi din vârful canapelei, mai ales că a crescut mult varietatea a ceea ce poți să comanzi. Marii jucători internaționali, precum Uber Eats, Glovo sau Takeaway, și-au îndreptat din ce în ce mai mult atenția spre țara noastră. În 2018, această zonă a depășit 15% din totalul pieței de food. 

Conform studiului Hospitality Culture Institute, aproximativ 80% dintre români au cumpărat mâncare gătită cel puțin o dată în ultimele 6 luni. Pe de altă parte, clienții frecvenți ai restaurantelor mănâncă în oraș cel puțin de patru ori pe lună, cea mai mare frecvență fiind înregistrată la restaurantele de tip cantină. 

Atunci când vorbim de preferințele românilor în materie de mâncare, pe primul loc în topul comenzilor se, menține la fel ca și în 2017, mâncarea românească. Cele mai importante criterii după care își aleg românii restaurantele sunt, în ordinea importanței, următoarele: diversitatea ofertei, gustul și calitatea produselor și accesul la restaurant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,235 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>