SUTE DE ELEVI AU FOST PREMIAŢI DE CJ DÂMBOVIŢA, PENTRU REZULTATELE DE LA OLIMPIADE ŞI CONCURSURI

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a premiat, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, elevii care au obţinut premii la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor din Calendarul  MEC 2019-2020, desfăşurate până la data suspendării cursurilor – 11 martie 2020.  

Având în vedere contextul epidemiologic, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa nu a organizat festivitate de premiere, elevii/părinţii fiind planificaţi pentru ridicarea premiilor în perioada 14-18 decembrie 2020, în intervalul orar 11.00 – 15.00.    Au fost premiaţi 465 de elevi la olimpiadele şi concursurile pe discipline, precum şi 53 de echipe sportive. Suma alocată de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost de 165.000 lei.

Burse pentru „internaţionali”   Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în luna noiembrie, decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii nr. 235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale.   Legea prevede acordarea de burse şi pentru cei care au luat menţiuni.

Astfel, se acordă bursa „Meritul olimpic” elevilor şi studenţilor care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele internaţionale. Cuantumul acestei burse este echivalentul de bază minim brut pe ţară garantat în plată până la data acordării. Bursa poate să fie cumulată şi cu alte premii sau burse şi se acordă pe toată durata menţinerii performanţelor profesionale obţinute ca elev sau student.

Ministerul Educaţiei Naţionale acordă premii pentru profesorii care au pregătit loturile olimpice internaţionale în cuantum de 5.000 de lei. Premiile se acordă prin ordin al ministrului. Bursele „Meritul olimpic” se acordă tot din bugetul Ministerului Educaţiei.

De asemenea, profesorul care pregăteşte elevul premiat la olimpiadele internaţionale primeşte un premiu al cărui cuantum se stabileşte prin ordin al ministrului Educaţiei, în funcţie de performanţa elevului antrenat. Cuantumul este raportat la echivalentul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării premiului.

Citeste mai mult: adev.ro/qm1nz8

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata