TANTARI, MUSCULITE SI ALTE INSECTE DAU ,,BATAIE DE CAP”OAMENILOR SI LE PUN SI SANATATEA IN PERICOL, FIIND O INVAZIE SI IN TARGOVISTE SI JUDETUL DAMBOVITA

     La invazia de tantari, musculite si alte specii de insecte, care dau ,,bataie de cap”oamenilor din municipiul Targoviste si judetul Dambovita, ca si in tara, se adauga si aparitia recenta a ,,tigrului platanului”, insecta care poate transmite diferite boli prin intepatura.

Ca urmare, Directia de Salubritate a administratiei locale, Directia de Sanatate Publica Dambovita si alti factori s-au implicat in aplicarea unor masuri de dezinsectie, care se vor desfasura si extinde din nou in cartierele municipiului Targoviste incepand din micro VI incepand de la sol.

Schimbarea microclimatului a contribuit si favorizat ca si variatia neasteptata a vremii de la o zi la alta la inmultirea acestor specii de insecte, cu toate ca s-au mai efectuat mai multe campanii de dezinsectie, atat la sol cat si in aer.

Specialisti din domeniul medical recomanda ca in cazul intepaturii de catre ,,tigrul platanului”, persoana afectata sa spele foarte bine locul cu apa si sapun si se aplice un cub de gheata pentru a atenua usturimea ,,ranii”.

                                                                                                              D.S.F

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata