TARGOVISTE: POLIŢIA A REŢINUT UN BĂRBAT ACUZAT DE INSTIGARE PUBLICĂ.

Poliţiştii din Dâmboviţa anunţă că au reţinut pentru 24 de ore un bărbat care a postat pe internet mesaje prin care incită la violenţă, în contextul protestelor din ultimele zile faţă de restricţiile care au ca scop prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. El a postat pe Facebook mesaje precum: ”Noi diseară nu plecăm acasă până nu mutilăm un jandarm în masă” sau „Încălzirea dinaintea furtunii, vă răsturnăm grav”, mesaj la care ataşează emoji care simbolizează poliţişti.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, la data de 29 martie a.c., s-au sesizat din oficiu şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică, fapta prevăzută de art. 368 din Codul Penal.  Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul ca, in zilele de 28 şi 29 martie a.c., un barbat de 39 de ani, în contextul protestelor organizate împotriva măsurilor impuse pentru limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2, ar fi postat pe o reţea de socializare mai multe mesaje prin care ar fi instigat la acte de violenţă împotriva forţelor de ordine, la acte de distrugere a unor bunuri, precum şi la nerespectare a măsurilor impuse pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Faţă de bărbat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile sa fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte.”, informează, miercuri, Poliţia judeţeană Dâmboviţa.
Bărbatul care pe Facebook scrie că a studiat la „facultatea vieţii” a postat, în ultimele zile, mesaje precum „Noi diseară nu plecăm, nu plecăm acasă până nu mutilăm un jandarm în masă”, „Încălzirea dinaintea furtunii, vă răsturnăm grav”, „O facem mai ceva ca în 89 suntem pregătiţi pentru orice ne-am făcut bagajele pentru 24 ore eventual 29 zile voi jandarmeria sunteţi mă pregătiţi pentru NOI????”, „Diseară pregătim incendiarele, veniţi cu masca pusă să facem ravagii totale”.
Aparent, el este nemulţumit de faptul că Guvernul a decis închiderea sălilor de fitness în locaităţile cu rată ridicată de infectare, el exprimându-şi nemulţumirea inclusiv prin mesaje obscene postate pe reţeaua de socializare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata