Test: Afla daca esti sau nu spontana

Acum, dacă testul de mai jos va spune că nu ești foarte spontană, nu trebuie să te îngrijorezi prea tare: totul se poate rezolva în viața asta.

Prietena îţi face cunoştinţă cu o celebritate. Un personaj pe care l-ai văzut doar la televizor, cu care eşti mândră că dai mâ Ce faci?

  1. Te emoționezi, dar strângi mâna ferm și încerci chiar o conversație
  2. Te pierzi cu totul, zâmbești ușor și, bâlbâind o scuză, pleci cât mai repede din zonă.

Ai un conflict profesional cu şeful. Ştii că ai dreptate, dar argumentaţia ta este respinsă fără contraargumente, doar cu celebrul „faci cum spun eu, pentru că eu sunt şef!“

  1. După efortul de a-i explica, nu-ţi mai vine decât să-i spui cu năduf: „Oi fi tu şef, dar nu te pricepi!“, în timp ce ieşi închizând cu putere uşa.
  2. Taci şi înghiți. Pleci din birou cu spatele drept, dar cu problema nerezolvată. „Măcar nu m-am certat cu el“, îţi spui în gând.

Ești cu mașina în intersecție și, când să pornești, motorul nu mai răspunde.

  1. Cobori din mașină și îi ceri ajutorul celui mai apropiat șofer
  2. Îți pui căștile în urechi să nu mai auzi concertul de claxoane și înjurături și-ți suni iubitul să vină să te salveze.

Primești o sarcină de serviciu pe care știi că n-o vei duce la îndeplinire.

  1. Explici rapid care sunt condițiile și când ai putea s-o îndeplinești
  2. Preiei sarcina fără să crâcnești, după care încerci să obții ajutor din partea colegilor care au primit și ei sarcini suplimentare.

Îți vezi iubitul cu o altă femeie pe stradă. Ți se par cam prea apropiați.

  1. Te duci către ei, te prezinți cu zâmbetul pe buze și aștepți același lucru din partea lor.
  2. Te prefaci că nu-i vezi, iar acasă faci anchetă în toată regula

Interpretarea rezultatelor

Majoritate 1. Ești, da, spontană. Găsești întotdeauna soluții la moment și mai nimic nu te prinde pe picior greșit. E drept, ți se mai întâmplă și câte-o nemaivăzută. De pildă, când, într-o săptămână grea la serviciu, partenerul de viață, bietul, a tot încercat o mângâiere, un sărut, ceva. A trecut totuşi ceva timp şi în seara asta a devenit un pic mai insistent. Spontană cum ești, sari în sus: „Acum te-a găsit amorul, când cad din picioare de obosită?“ Aș spune că e o reacţie previzibilă şi rezonabilă. Dar nu din punctul de vedere al unui bărbat.

Majoritate 2. Stai cam prost cu spontaneitatea. Îți trebuie un timp mai lung de procesare a datelor. Nu te impacienta, există soluții. Situație complicată, reacție diplomată, pe sistemul: „Acordă-mi un timp de gândire“, „discutăm mai târziu, să ne limpezim gândurile un pic“ și așa mai departe. S-ar putea să pierzi niște ocazii, dar fii sigură că acelea pe care le câștigi sunt bine studiate. În orice rău există un bine!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata