TESTAMENTUL SENIORULUI CORNELIU COPOSU A FOST PREZENTAT IN SALA TEATRULUI NATIONAL, IERI, 20 MAI 2018

In prezenta unui public numeros, in primul rand membri ai Partidului National Taranesc-crestin democrat, in sala Teatrului National din Bucuresti a fost prezentat, respectiv citit si vizionate imagini cu manuscrisul olograf, Testamentul Seniorului Corneliu Coposu.
Se stia ca exista un testament scris acum 23 de ani, dar a fost descoperit de curand, de cateva saptamani in arhiva personala a marelui om politic vizionar, de presedintele ,,Fundatiei Corneliu Coposu”, Ionut Gherasim, care i-a si dat citire.
De la Targoviste au fost prezenti membri ai Organizatiei Judetene a P.N.T.-cd, delegatia fiind condusa de de presedintele Misu Paun, iar la Bucuresti, la Teatrul National a fost intampinata de Teodor Maries, presedintele Asociatiei de Revolutionari ,,21 Decembrie”, aflat printre initiatorii actiunii si de directorul institutiei, actorul Ion Caramitru, fost ministru al Culturii, intre 1996-2000.
Testamentul reprezinta o adevarata misiune de credinta, a celui care a colaborat in politica cu Iuliu Maniu si Ion Mihalache, repere istorice si de demnitate si onestitate, in politica romaneasca la varf, ca si seniorul chinuit 17 ani prin inchisorile comuniste.
Liniile directoare lasate de Seniorul Corneliu Coposu, sunt intrarea Romaniei in structurile politice, economice, culturale ale Uniunii Europene si Nord-Atlantice ale N.A.T.O., si ruperea legaturilor politice cu Rusia, pentru revenirea Basarabiei la granitele istorice ale Romaniei-mama, primele doua evenimente istorice realizandu-se.
Personalitatea Seniorului a mai fost evocata de pianistul Dan Grigore si Ion Caramitru, oameni de cultura ce l-au cunoscut, de jurnalista A.Lazarescu, cu emotie si profesionalism, pentru acest ,,templu” de moralitate care a fost marele om politic.
Ne-a cuprins totusi o tristete ca despre o alta mare personalitate a P.N.T.-cd si a Romaniei, Ion Ratiu, nu s-a rostit nici un cuvant, cu toate ca a fost prim-vicepresedinte al partidului, iar acesta a finantat actiunile si publicatiile mai importante, despre care stiu personal.  Poate si pentru ca, asa cum mi-a declarat Ion Ratiu, la domiciliul sau din str. Armindelui nr.4, fosta casa a sociologului si esteticianul Dimitrie Gusti : ,,Pe mine nu m-a iubit niciodata Corneliu Coposu, domnule , pentru ca nu am fost la Canal.”

Sergiu Drapet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,055 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>