TREI BĂRBAŢI DIN NEAMŢ ŞI DÂMBOVIŢA, REŢINUŢI DUPĂ CE AR FI ANGAJAT FICTIV 140 DE PERSOANE. PREJUDICIUL URIAŞ

Trei bărbaţi din judeţele Neamţ şi Dâmboviţa au fost reţinuţi, vineri, fiind suspectaţi că au constituit o grupare specializată în obţinerea ilegală de fonduri şi fals în acte.

Suspecţii ar fi înfiinţat firme la care ar fi angajat, în mod fictiv, 140 de persoane, iar ulterior au solicitat subvenţii de la agenţii pentru ocuparea forţei de muncă din judeţele Neamţ, Dâmboviţa şi Ilfov. Prejudiciul este estimat la peste 1,4 milioane de lei.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au făcut, joi, 9 percheziţii domiciliare, în judeţele Neamţ (4), Dâmboviţa (3), Iaşi (1) şi Ilfov (1), la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, obţinere ilegală de fonduri, tentativă la obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite s-ar fi constitutit într-un grup infracţional care, în perioada octombrie 2020 – iunie 2021, ar fi înfiinţat 3 societăţi comerciale, cu sediile în judeţele Neamţ, Dâmboviţa şi Ilfov, în cadrul cărora ar fi angajat, în mod fictiv, 140 de persoane. Ulterior, membrii grupului infracţional ar fi solicitat de la agenţii pentru ocuparea forţei de muncă din judeţele Neamţ, Dâmboviţa şi Ilfov subvenţii în baza unor prevederi legale”, arată sursa citată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata