TriChallenge, cel mai mare triatlon din Europa de Est şi Balcani, are loc astăzi în Mamaia. Traseul competiţiei

TriChallenge, cel mai mare triatlon din Europa de Est şi Balcani, are loc astăzi în Mamaia

Staţiunea Mamaia va găzdui, sâmbătă, cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est şi Balcani – TriChallenge, Bulevardul Mamaia, din Năvodari până la Aqua Magic, parcarea de la Rex, promenada şi plaja, urmând să fie însufleţite de peste 1.500 de participanţi, din peste 10 ţări, care vor înota, vor pedala şi vor alerga. Evenimentul, ajuns la a VIII-a ediţie, reprezintă şi o metodă inedită de promovare a litoralului românesc, Mamaia fiind deja consacrată pe harta internaţională a competiţiilor sportive importante.

Manifestarea se va desfăşura şi anul acest sub forma unui festival sportiv, având trei componente: competiţia dedicată amatorilor şi sportivilor profesionişti la Super Ligă, TriKids – aquatlon şi duatlon pentru copii, şi crosul de seară – “Beach Run”.

Potrivit organizatorilor, Asociaţia Smart Atletic, în cursul acestei zile a avut loc sesiunea de predare a kiturilor de start şi şedinţa tehnica, iar ziua de sâmbătă este rezervată amatorilor care vor avea ocazia să participe la proba care li se potriveşte cel mai bine, atât la întrecerile individuale, cât şi în cadrul celor de ştafetă, dar şi competiţiei pentru copii şi alergătorilor la crosul Beach Run.

Se vor alcătui clasamente pe categorii de vârstă, dar va exista şi o categorie specială, dedicată celor care iau startul pentru prima oară la un concurs de triatlon. Este deja o tradiţie ca TriChallenge Mamaia să încheie seria competiţiilor de triatlon de şosea din cadrul circuitului Federaţiei Române de Triatlon, iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final. Probele de alergare şi ciclism se desfăşoară pe şosea, în condiţii de siguranţă, pe o suprafaţă plată sută la sută, iar înotul se face va desfăşura în mare.

„Ne bucurăm să îi avem ca participanţi la TriChallenge Mamaia 2016 pe Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la triatlon şi duatlon, Antoanela Manac, multiplă campioană naţională la triatlon şi duatlon, Adrian Nanulescu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Triatlon şi sportiv amator, reprezentaţi din mass-media, directori de bănci, companii multinaţionale şi instituţii guvernamentale”, spun reprezentanţii organizatorilor.

TriChallenge Mamaia 2016, incluzând toate cele trei componente sportive: competiţia pentru amatori şi profesionişti, crosul Beach Run şi competiţia dedicată copiilor, are un fond total de premiere de aproximativ 30.000 de lei, jumătate din acesta fiind alocat premiilor în bani, pentru categoriile open.

Evenimentul TriChallenge Mamaia 2016 se va încheia cu festivitatea de premiere, aceasta fiind programată pentru ora 18.15.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata