UPU ultramodern la Spitalul Județean Timișoara

Spitalul Județean Timișoara va avea una dintre cele mai moderne unități de primiri urgențe din țară, pe trei etaje, după ce, în prezența ministrului Dezvoltării Regionale, ieri, a fost semnat contractul de finanțare. UPU va fi modernizată cu bani europeni, prin Programul Operațional Regional.

Valoarea totală a proiectului este 6,9 milioane de lei, din care 50% sunt bani europeni, 48% reprezintă contribuția statului, iar diferența de 2% o asigură Consiliul Județean Timiș.

„Deservim întreg municipiul, județul și partea de vest a României, toate cazurile grave, complexe, complicate ajung la Timișoara și sunt tratate de specialiștii noștri. Această investiție era absolut obligatorie, necesară. Astăzi se semnează contractul de finanțare. Este vorba despre o modernizare, o extindere, despre o dotare cu aparatură medicală de ultimă generație care sunt convins că vor face din unitatea noastră de primiri urgențe, va deveni probabil una dintre cele mai moderne, dacă nu cea mai modernă de primiri urgențe. Sperăm să demarăm cât de repede lucrările astfel încât să devină funcțională în cel mai scurt timp cu putință”, a declarat managerul Spitalului, medicul Marius Craina.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Timiș, va fi construit un corp nou cu o amprentă la sol de 355 mp, structurată pe trei nivelui – subsol, parter, etaj. La parter va fi sala de așteptare și accesul ambulanțelor, vor fi create spații de decontaminare și deparazitare, camere triaj, iar la etaj se va afla și o sală de curs. O parte din spațiile administrative de acum vor fi transformate în cabinete de consultații, de mică chirurgie și de ginecologie. Investiția are un. Termen de realizare de doi ani și o lună.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata