ULTIMA ORA:
Home / ACTUALITATE / Vești bune pentru târgovișteni. Municipalitatea va achizționa 24 de autobuze electrice!

Vești bune pentru târgovișteni. Municipalitatea va achizționa 24 de autobuze electrice!

Proiectul va fi finantat din fonduri europene in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020 si va avea o valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

autobuze electrice

 

 

„Proiectul vizeaza modernizarea fundamentala a transportului public in comun targovistean prin achizitionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului electric, inclusiv statii de alimentare a automobilelor electrice, modernizarea si reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public in municipiul Targoviste.
Concret, vor fi achizitionate 24 de autobuze electrice, vor fi realizate 28 de statii de calatori de traseu, 3 statii de capat de traseu, un depou pe strada Calea Ialomitei (cu 12 statii de incarcare) si vor fi reabilitate strazi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Batran si Regele Carol, strazile Lt. Stancu Ion, Garii, Mihai Bravu, Nicolae Radian, precum si pasajul peste calea ferata pe DN 72).
Toate statiile si mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe baza de panouri in tehnologie LED, va fi implementat in plus si un sistem de management flota, cu aplicatii multiple.
Cele 3 statii de capat de traseu vor fi prevazute cu sala de asteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilitati, o camera mama si copilul, sistem de ticketing, cel putin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilitati.
In afara confortului deosebit pe care noul sistem de transport public local il va oferi targovistenilor, costurile de operare vor scadea la 1/3 din cele actuale iar emisiile de dioxid de carbon vor fi drastic reduse.
Aceste avantaje vor determina posibilitatea acordarii unor gratuitati la transportul in comun cat mai multor categorii de oameni, cu mentiunea ca putem lua in calcul, in functie de analiza pe care o vom realiza dupa implementare, si gratuitatea transportului public in comun pentru toti targovistenii.
Mentionez ca acest proiect este indispensabil accesarii sumelor pe care Uniunea Europeana le ofera in cadrul POR 2014-2020, Axa Prioritara 4, Prioritatea de Investitii 4.1 ” Promovarea strategiilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, aceste fonduri neputand fi atrase prin alte tipuri de proiecte”, a scris primarul Cristian Stan pe pagina sa de Facebook