VIRUSUL GRIPEI PORCINE AFRICANE S-A EXTINS, DUPA SEMNALAREA IN COMUNA LUNGULETU, SI IN COMUNA NICULESTI, JUDETUL DAMBOVITA

     Centrul Local de Combatere a Bolilor Dambovita a decis eliminarea prin ucidere a porcinelor din doua gospodarii din comuna Niculesti, judetul Dambovita, astazi, 6 iulie 2 019, dupa ce Institutul de Diagnosticare de Sanatate Animala a confirmat aparitia virusului gripei porcine africane.

     Urmeaza supravegherea clinica a localitatii si inregistrarea (catagrafierea) tuturor porcinelor din perimetru si evaluarea situatiei la zi, din punct de vedere epidemiologic.

De asemenea, s-au stabilit zone de restrictie si s-au instalat filtre rutiere pentru prevenirea si interzicerea transportului de carne in interiorul localitatii.

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Dambovita (D.S.V.S.A.D.) si autoritatile locale au prevenit locuitorii comunei ca, orice suspiciune de boala de gripa porcina africana trebuie comunicata de urgenta autoritatilor abilitate.

Proprietarii animalelor ucise vor fi despagubiti de autoritatile de stat autorizate, iar precizarea D.S.V.S.A.D., si a Institutiei Prefectului este ca, virusul gripei porcine africane nu afecteaza oamenii, dar aduce prin extindere, mari prejudicii economico-sociale.

                                                                                                                      M.D

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata