ZIUA CULTURII NATIONALE, 15 IANUARIE 2 020, LA 170 DE ANI DE LA NASTEREA LUI MIHAI EMINESCU, ,,LUCEAFARUL”POEZIEI ROMANESTI

Ziua Culturii Nationale, Ziua Limbii Romane, la 170 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu (15 ianuarie 1 850), la Botosani, ,,Luceafarul”poeziei romanesti, prima ,,voce poetica a literaturii romane”, dupa aprecierile criticii literare si cititorilor, vor fi aniversate in institutiile de cultura, spiritualitate si invatamant, in primul rand, la nivel national si judetean.

     In Sediul Bibliotecii ,,Ion Heliade Radulescu”Dambovita, vor avea loc manifastari cultural-spirituale, creative si artistice de exceptie, dupa cum ne-a precizat prof.univ.dr. Agnes Erich, directorul institutiei, in colaborare cu Arhiepiscopia Targovistei si Consiliul Judetean Dambovita.

Din sumarul acestora, ce se vor desfasura in Sala de conferinte, de la ora 11.00, mentionam : alocutiuni din partea oficialitatilor; conferinta ,,Targoviste-istorie, personalitati si evenimente”, sustinuta de Alexandru Stefanescu si Cornel Marculescu.

Urmeaza lansarea volumului ,,Colectiile speciale ale Bibliotecii Judetene <<Ion Heliade Radulescu>>Dambovita, autori : Agnes Erich, Victor Petrescu, Alexandru Stefanescu, prezentat de pr.consilier Marian Puiescu, Agnes Erch si Victor Petrescu.

Mentionam si vernisajul expozitiei de grafica realizata de Alexandru Coman ,,Vreme trece, vreme vine…”

Filiala pentru Copii ,,Ioan Alexandru Bratescu-Voinesti”programeaza de la ora 10.00, lecturi si recital din creatiile eminesciene, cu participarea unor prescolari de la Gradinita ,,Sfantul Francisc”din Targoviste.

In cadrul manifestarilor cultural-spirituale, creative si artistice de la Complexul National Muzeal ,,Curtea Domneasca”Targoviste vor fi deschise si vizitate gratis, toate sectiile institutiei muzeale, dupa cum ne-a subliniat dr. Ovidiu Carstina, director al CNMCD Targoviste.

                                                                                                    Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata