ZIUA DRAPELULUI, 26 IUNIE, 2020, ANIVERSATA DE INSTITUTIILE JUDETULUI DAMBOVITA SI POPULATIE-MESAJE IMPORTANTE

Tricolorului, de pe platoul din fata Prefecturii si CJD, de reprezentantii institutiilor esentiale ale Judetului Dambovita si populatie, cum am mai precizat, sub intonatiile solemne ale Imnului de Stat, si revenim cu unele mesaje importante prezentate.

     Mesajul Inaltpresfintitului Parinte Nifon, Arhiepiscop si Mitropolit  al Targoviste, din care redam, a fost prezentat de Parintele vicar Ionut Ghibanu, presedinte al Filialei de Cruce Rosie Dambovita :

,,Ziua Drapelului National reprezinta o ocazie speciala de a promova unul din cele mai cunoscute,mai iubite si importante simboluri ale neamului nostrum romanesc.

Prin simbolismul celor trei culori ale sale, Drapelul romanesc ne aminteste de credinta crestina, cu invatatura sa fundamental despre Sfanta Treime si despre valorile care ne sustin in istorie desavarsirea noastra ca neam.

Albastrul ne aminteste de bunatate, intelepciune, legea stramoseasca si curaj, orientandu-ne spre cer ca sImbol al spiritualitatii si al rectitudinii.

Galbenul este simbol al prosperitatii, al puterii si al bogatelor noastre resurse spiritual si materiale, iar rosul este simbolul gloriei, al jertfei, al generozitatii si al dainuirii.

Mult incercat in batalii si devenit simbol al sperantei, al unitatii si al victoriei, iar in timp de pace semn de unitate, de solidaritate si comuniune (…). Va impartasesc tuturor binecuvantari !”

Mesajul prim ministrului Ludovic Orban, al Guvernarii Liberale a fost prezentat de Prefectul Judetului Dambovita, Aurelian Popa :

,,Astazi, este Ziua Drapelului National, simbol drag al unitatii si identitatii nationale, zi pe care o dedicam in esenta tuturor celor care de-a lungul timpului au facut cinste Romaniei si Tricolorului.

Sunt toti acei bravi romani care in trecut s-au jertfit sau au luptat pentru apararea pamantului stramosesc, sunt toti cei care (…) contribuie la buna reputatie a Romaniei, facandu-si datoria cu profesionalism si curaj in diferite teatre de operatiuni si in misiuni internationale  si toti cei ale caror performante in diferite domenii au facut ca Tricolorul sa fie inaltat pe cel mai inalt catarg.”

     Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata