ZIUA POMPIERILOR, SE ANIVERSEAZA ASTAZI, 13 SEPTEMBRIE 2 019, INCLUSIV LA SEDIUL INSPECTORATULUI PENTRU SITUATII DE URGENTA ,,BASARAB I”DAMBOVITA

Se aniverseaza si comemoreaza, astazi, 13 septembrie 2 019, 121 de ani de la Batalia din Dealul Spirii din Bucuresti, din 13 Septembrie 1848, din timpul Revolutiei de la 1848, unde pompierii condusi de capitanul Pavel Zaganescu si-au sacrificat vietile in batalia cu trupele Imperiului Otoman.

     Manifestarile oficiale se organizeaza in judetul Dambovita la sediul Unitatii, iar dupa precizarea inspectorului sef, col. Mihaita Paun, prin purtatorul de cuvant, col. Eduard Telea, acestea vor incepe prin oficierea unui serviciu religios si intonarea Imnului de Stat al Romaniei.

Urmeaza rostirea de alocutiuni comemorative si de specialitate de catre inspectorul sef si autoritati, inclusiv prefectul judetului Dambovita.

Vor fi inaintate in grad, festiv, cadre care s-au remarcat in mod deosebit prin activitate, se vor acorda diploma de merit, inclusiv unor detasamente de pompieri voluntari si unor cercuri aplicative de elevi, si se vor vizita instalatiile si dotarile pompierilor damboviteni.

                                                                                        Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata