ZIUA SFANTULUI PROOROC ILIE, 20 IULIE 2020

     Astazi, 20 iulie 2020, aniversam Ziua Sfantului Prooroc ILIE, sarbatoare trecuta cu Cruce Rosie in Calendarul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), care a trait cu 800 de ani i.Hr., in Regatul de Nord al Israelului, in timpul regelui Ahab, si era fiul preotului Sovac din Tesvi, din neamul lui Aaron.

     Sfantul Prooroc ILIE este facator de minuni si aducator de ploaie pe timp de seceta, el prin rugaciuni salvand israelitii dupa 3 ani si jumatate de seceta.

Se spune ca merge pe cer in carul tras de cai cu fulgere, trasnete si ploai, iar dracii se ascund, deoarece unuia i-a cazut un ochi, care s-a transformat intr-un ban de aur, iar de atunci ,,banii sunt ochiul dracului”.

In Ziua de Sfantul Prooroc ILIE nu se munceste deoarece este rau de trasnete si grindina, dar se merge la biserica si se impart si mere pentru sufletul mortilor.

De Ziua de Sfantului ILIE isi sarbatoresc onomastica peste 140 000 de romani, iar din anul 1 913 este si Ziua Aviatiei Romane, el fiind din lumea ingerilor si zboara cu carul pe cer.

     P.L.D

    

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata