Comunicat de presă PNL Târgoviște

Comunicat de presă PNL Târgoviște

Dragi târgovișteni, dragi români, Organizația PNL Târgoviște a participat astăzi cu peste 50 de membri la ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Piața Tricolorului din Târgoviște, ceremonie dedicată Zilei Naționale a României, 1 Decembrie. Alături de colegii mei, mai tineri sau mai puțin tineri, am încercat să ne arătăm și astăzi sentimentele sincere de bucurie și mândrie pentru celebrarea Centenarului României, dăruind steaguri tricolore târgoviștenilor, în mijlocul cărora am simțit adevărata sărbătoare. Ne-am bucurat să îi vedem frumoși, pregătiți de sărbătoare și mândri că sunt români, plini de dragoste de neam și de țară și emoționați de împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire înfăptuită de către guvernarea liberală.

Momentele solemne ale ceremoniei ne-au oferit ocazia reculegerii și reflecției asupra moștenirii neprețuite pe care înaintașii noștri ne-au lăsat-o, pe care am putea-o rezuma în trei cuvinte, națiune, unitate, patriotism. Nu putem uita însă tristețea despărțirii vremelnice de surorile noastre Bucovina și Basarabia, pe care generația noastră are datoria de a le aduce iar în marea noastră familie. Așa cum premierul liberal Ion I. C. Brătianu, făuritor al Unirii pe care o celebrăm astăzi,  arăta într-un discurs din 1919, ” Cuvântul chiar de Unire ne arată care sunt datoriile noastre reciproce: unirea tuturor românilor, adică unirea tuturor conştiinţelor noastre, unirea tuturor energiilor noastre spre un scop comun.”

Să fim, deci, uniți, pentru binele României și al românilor, pentru a construi o țară în care generația noastră și generațiile ce vor urma să își trăiască viața demn, în bunăstare și pace.

La mulți ani tuturor târgoviștenilor și tuturor românilor!

La mulți ani, România!

Președinte PNL Târgoviște

Aurelian Cotinescu

dav

dav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,433 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>