CAZURILE DE PE PIATA NEAGRA A DROGURILOR IN EXPANSIUNE SI IN JUDETUL DAMBOVITA

     Centrul de Prevenire si Consiliere Antidrog Dambovita are specialisti din domeniul politicilor antidrog, desfasurand activitati in colaborare cu diferite institutii, in special pentru informarea tinerilor, studenti si elevi, printre cele prioritare fiind Universitatea ,,Valahia”Targoviste si Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita, pe care le-am cunoscut ca jurnalisti nemijlocit, de la sursa sau din conferintele de presa specifice.

     Se informeaza tinerii despre pericolul, chiar mortal pe care il are consumul de droguri de mare risc, despre dependenta, care de cele mai multe ori este ,,calea”spre infractionalitate si inchisoare.

Sub garantia pastrarii confidentialitatii, tinerii care au consumat droguri pot beneficia de informatii si tratament de la specialisti ai Centrului de Prevenire si Consiliere Antidrog Dambovita.

Recent s-a incheiat concursul tematic, ,,Mesajul meu antidrug”, organizat de Centrul de Prevenire si Consiliere Antidrog Dambovita, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita, Inspectoratul de Politie al Judetului Dambovita, Palatul Copiilor Targoviste, Arhiepiscopia si Mitropolia Targovistei, Filiala de Cruce Rosie Dambovita, editia a XVI-a, dotat cu premii, la care au participat 4 062 elevi din 10 licee si 17 scoli, 30 cadre didactice.

Cu toate acestea drogurile si stupefiantele, in general, au fost descoperite la diferite persoane si din judetul Dambovita, de catre autoritati, unele actionand in retele cu infractori din alte judete, iar acestora li se va aplica de catre instante masurile legale.

Recent, politisti din judetele Prahova si Gorj, in colaborare cu colegii lor din judetul Dambovita, au desfasurat perchezitii la diferite persoane din Bucuresti, Prahova si Dambovita semnalate de Directia de Investigatii a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism ( DIICOT).

Un grup infractional din 5 persoane din zonele mentionate, a consumat si a detinut droguri, la acestia descoperindu-se folii de staniol cu substante pulverulente, suscceptibile de a fi cocaine, recipiente si astensile pentru preparare si consum de droguri.

De asemenea, au fost descoperite plantatii de cannabis in sera, lampi, ventilatoare specifice acestor culture ,,ale mortii”, iar 3 persoane au fost retinute dintre cele 20 audiate, pentru 24 de ore si au fost predate instantei de judecata.

                                                                                 Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata