CE TREBUIE SA STIE SI DAMBOVITENII CARE VOR SA MUNCEASCA IN STRAINATATE !?

Cetatenii din Judetul Dambovita care vor sa mearga la munca in strainatate, Germania fiind printre tarile europene cele mai cautate, trebuie sa cunoasca faptul ca Inspectia Muncii, din cadrul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, careia ii sunt subordonate si ITM-urile judetene, a creat o linie telefonica TelVerde-021.371.88.31 pentru informarea celor in cauza.

     Aceasta este completata de doua linii telefonice directe, 021.302.70.52 si 021.302.70.53, care informeaza cetatenii inclusiv despre incheierea contractelor de munca pentru strainatate.

Mentionam ca in acest sens, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Viorica Violeta Alexandru si inspector general de stat, Mihai Nicolae Uca au fost recent in Germania pentru a observa conditiile de munca ale romanilor ce muncesc sezonier la culturile agricole.

S-au facut deplasari la ferme din landurile Brandenburg si Renania de Nord-Westfalia si s-a dialogat cu reprezentanti ai statului german.

Pentru prevenirea conditiilor grele de munca, in primul rand din cauza intermediarilor, ca la ferma Bornheim s-a luat decizia ca Inspectia Muncii din Romania, impreuna cu institutii germane de profil sa efectueze verificari pe teren in Romania si la fermele de recrutare a fortei de munca.

                                                                                                      D.S.F

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata