Ceai de flori de sanziene

Floarea de sanziene este unul din simbolurile noptii de Sanziene, aceasta perioada din an fiind cea in cursul careia infloresc sanzienele.

Medicina populara recomanda florile de sanziene pentru tratarea unor afectiuni des intalnite la femei, iar ceaiul de flori de sanziene este cuprins in farmacia verde.

Sanzienele sunt flori mici din flora spontana, de culoare galbena, mici, dese, cu parfum dulce si un gust foarte amar. Sanzienele cresc la maginea padurilor, in faneturi si se spune despre ele ca adunate in aceasta noapte si impletite in cununa au darul de a feri casa de raul si boala.

In prezent, ceaiul de flori de sanziene este recomandat pentru tratarea afectiunilor tiroidei, atat a hiper functiei cat si a hipofunctiei, avand capacitatea de a normaliza activitatea glandei tiroide. Ceaiul de flori de sanziene este recunoascut ca avnd capacitatea de sedativ usor, antispastic, diuretic, depurativ, dar si pe aceea de antiseptic urinar foarte eficient. Florile de sanziene sau efect antireumatic, laxativ, usor afrodisiac.

Ca recomandari certe ceaiul de flori de sanziene este recomandat in tratarea si diminuarea nodulilor tiroidieni, laringite, afectiuni ale aparatului urinar, tulburari minore ale somnului asociate cu menopauza.

Ceaiul de sanziene cel mai folosit este maceratul la rece
, care se se prepara dintr-o lingura de flori de sanzienein 250 mililitri de apa, care se tine apoi 6-8 ore la temperatura camerei. Se strecoara si se bea pe stomacul gol. Maceratul la rece este cel mai bun ceai de sanziene si recomandat mai ales in afectiunile tiroidiene.

Se face si ceai de sanziene in varianta clasica sub forma de infuzie, dintr-o lingura cu planta la 250 mililitri de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze 15 minute, se strecoara si se bea pe stomacul gol.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata