CNAIR – NOI PARAPEȚI TIP RULOU SUNT MONTAȚI PE DN7 BUCUREȘTI – TÂRGOVIȘTE

Proiectul pilot al C.N.A.I.R.de montare a parapetului cu rulouri a debutat pe DN7 București-Târgoviște.

Primii metrii de parapet rotativ au fost deja instalaţi la ieşirea din Bucureşti spre Târgovişte, pe drumul naţional 7, pe o lungime de 200 de metrii.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat lucrările de montare a parapetelor rutiere pe rulouri, pe DN 7, la ieşirea din localitatea Chitila.

Parapetele pe rulouri sunt un sistem de protecţie inovativ conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacităţii acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetelui, cu ajutorul rolelor.

Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecţie sunt redirecţionate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel evitată părăsirea suprafeţei carosabile, anunţă CNAIR.

Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecţie să obţină rezultate pozitive deosebite în crash – teste de siguranţă rutieră, performanţele superioare fiind datorate elementelor avansate de design şi siguranţă.

„Sectorul de drum pe care urmează să fie implementată această măsură a fost selectat în urma analizării mai multor sectoare de drumuri. Precizăm că această măsură reprezintă un proiect pilot al C.N.A.I.R. S.A., rezultatele obţinute urmând a fi analizate după un interval relevant de timp, iar în acord cu acestea va fi decisă extinderea sau limitarea proiectului. CNAIR SA face apel la participanţii la trafic să respecte viteza legală şi regulile de circulaţie pe sectoarele mai sus menţionate, conform semnalizării din zona lucrărilor”, informează CNAIR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata