Cum sa alegi tablourile decorative perfecte pentru casa ta

Picturile decorative sunt o modalitate excelentă de a adăuga culoare și stil casei tale. Un tablou decorativ nu trebuie să fie atârnat pe perete, ci el poate să stea pe o masă sau oe un raft, dacă are dimensiuni mici sau chiar pe podea, dacă ai mult spațiu gol în casă. Pentru a alege cea mai bună pictură decorativă pentru tine, trebuie să te gândești care este scopul ei. Poate vrei să îți lumineze camera, poate vreai să aducă un pus de culoare, sau pur și simplu îți place un anumit stil și vrei să îl ai la tine în casă. Ei bine, pentru ați face căutarea mai ușoară, iată ce trebuie să știi despre tablourile decorative.

Care sunt cele mai populare tipuri de picturi și artă de perete?

Există multe tipuri diferite de picturi și artă de perete care sunt populare astăzi. Unele dintre cele mai populare tipuri sunt abstracte, peisagistice și cele moderne.

Picturile abstracte pot fi definite ca o compoziție care nu reprezintă un obiect din lume. Picturile de peisaj descriu de obicei peisaje naturale precum munți, copaci și râuri. Picturile moderne descriu de obicei concepte abstracte precum viața, moartea sau dragostea.

Toate tablourile au o temă. Iar tu trebuie să o alegi în funcție de gusturile tale. Îți plac animalele și natura, atunci peisajele te vor bucura atunci când le vei avea pe pereți. Vrei niște pete de culoare în cameră? Arta modernă răspunde nevoilor tale. Iar dacă nu știi ce pictură să alegi, poți oricând să optezi pentru tablouri canvas, cu o pictură anume imprimată. Astfel, vei ști din timp cum va arăta pictura comandată în camera ta.

Care este modelul potrivit pentru tine?

Modelele de tapet sunt o modalitate excelentă de a vă face camera să arate mai interesantă și mai frumoasă. Dar, care este cel mai bun tip de tapet pentru casa ta?

Există multe tipuri diferite de modele de perete și poate fi dificil să-l găsești pe cel perfect pentru tine. De obicei ai de ales dintre:

– Tablouri abstracte – Excelente pentru cei care doresc o pată de culoare pe perete, dar nu sunt deciși ce model să aleagă.
– Tablouri cu animale – Iubitorii de natură și cei care îndrăgesc animalele pot să alegă portate sau ilustrații cu animale care să le aducă zâmbetul pe buze.
– Tablouri pentru camera copiilor – Copiii au nevoie de propriile tablouri cu animale, jucării sau imagini din desenele animate preferate.
– Tablouri fashion – Cei care iubesc moda, cu siguranță își vor dori să aibă în casă tablouri glamour.
– Tablouri cu femei – Cei care îți doresc să îți găsească inspirația în portrete impozante, atunci pot să aleagă această temă.
– Tablouri cu flori – Romanticii dar și cei care vor un ambient primitor aleg tablouri cu flori.
– Tablouri cu grafitti – Dacă îți place arta stradală, atunci poți oricând să iei un tablou de perete cu grafitti.
– Tablouri moderne – Nonconformiștii sunt cei care se îndreaptă de obicei spre această categorie.
– Tablouri motivaționale – Un mesaj pozitiv îți poate îmbunătăți ziua. Aceste tablouri sunt excelente pentru birouri.
– Tablouri cu peisaje – Potrivite pentru orice cameră și alese în special de cei cărora le place să petreacă foarte mult timp în natură.

Cum alegi culorile potrivite

Este posibil să fi văzut o culoare pe care ai vrut să o folosești în decorul casei tale, dar nu ești sigur care sunt culorile potrivite de vopsea pe care să le alegi.

Aici intră în discuție scopul tabloului. Dacă vrei să luminezi camera, atunci poți să alegi culori pastel sau culori primare puternice. Culorile primare sunt roșu, albastru și galben.

În cazul în care vrei să creezi contract, atunci alege nuanțe din roata culorilor opuse celor deja existente. Spre exemplu, dacă ai pereții portocalii, atunci cel mai mare impact îl va avea un tablou dominat de albastru. Dacă ai mers pe mâna galbenului, atunci contrastul este violet.

De asemenea, trebuie să ai în vedere gustul personal. Persoanele care iubesc natura, se vor îndrepta spre verde, galben și portocaliu. Natura moartă de obicei este ilustrată în pasteluri sau la pol opus, culori prăfuite. Persoanele cu un stil de viață minimalist, se orientează în special spre tablouri moderne sau abstracte cu foarte puține culori. Iar picturile alese de ei în general sunt primare, deoarece complimentează cel mai bine designul ales pentru decorarea casei.

Tablouri canvas, o alternativă minunată la pictura murală tradițională

Tablourile canvas sunt o alternativă minunată la pictura tradițională de perete. De asemenea, sunt mult mai ușor de instalat și întreținut. De cele mai multe ori ele vin împreună cu rama, deci nu trebuie să mai faci un drum pentru acest element. Iar acestea se curăță mult mai ușor decât pictura tradițională, cu o cârpă moale. În plus, poți să îmbini mai multe stiluri, fără să fie nevoie să cauți artiști diferiți. Poți să iei un tablou de perete cu natură pentru accent și altele moderne pentru un plus de culoare, fără să depui foarte mult efort.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata