De ce să închiriezi un apartament într-un complex rezidențial nou

Închirierea unui apartament în București îți poate da bătăi mari de cap, pentru că vei avea mult mai multe opțiuni decât în alte orașe din restul țării. Va trebui să alegi dintre mai mulți agenți imobiliari care vor să-ți prezinte oferte, va trebui să stabilești care dintre cartierele orașelor te avantajează cel mai mult, dar și dacă să alegi un cartier nou sau unul cunoscut. Dacă îți cauți un apartament de închiriat și nu știi ce să alegi între o locuință într-un bloc vechi și una într-un imobil ridicat de curând, am pregătit pentru tine câteva beneficii pe care le vei avea dacă alegi ultima dintre variante.

Construcția este mult mai solidă

Bucureștiul a fost zguduit destul de des în ultimii ani de cutremure, ce-i drept, de magnitudini mici, dar care ridică mari semne de întrebare. Cum foarte multe dintre clădirile ridicate cu mulți ani în urmă sunt încadrate la un risc seismic ridicat, fiind considerate chiar pericole publice, pentru că nimeni nu s-a ocupat de consolidarea lor, ar trebui să te intereseze aspectul siguranței blocului în care locuiești. În cazul unor blocuri noi, acest risc este redus, deci riscul de a se prăbuși sau de a fi dezafectat în cazul unui seism este minim spre inexistent.

Vei scăpa de grija locului de parcare

În orice cartier bucureștean ai intra, vei observa că mașinile sunt parcate înghesuit sau lăsate pe locuri nepermise, pentru că nu există locuri special create pentru toți locuitorii din zonă. În cazul unui cartier rezidențial nou nu va exista această problemă, pentru că fiecare apartament cumpărat vine la pachet cu un loc de parcare delimitat, pe care nu vei găsi vreo altă mașină, din care șoferul a fugit și pe care îl aștepți minute în șir când ți-e lumea mai dragă.

Vei avea mai multă siguranță

Majoritatea cartierelor noi au asigurată paza pe tot parcursul zilei, 24/7, iar în zonă nu poate intra nimeni fără acordul proprietarilor. Cu alte cuvinte, vei scăpa de fețe necunoscute sau de vizite nedorite, pentru că bariera nu se va ridica decât pentru cei care locuiesc în blocurile nou ridicate.

Vei avea toate punctele de interes mai aproape

Orice dezvoltator imobiliar se gândește și la comoditatea celor care urmează să cumpere locuințe în imobilele ridicate de către acesta. Astfel, mai mult ca sigur vei avea la dispoziție minim un supermarket de unde îți poți face cumpărăturile, un centru fitness unde te poți duce să arzi câteva calorii sau chiar o piscină, pentru câteva ore de relaxare în weekend sau în serile calde de vară.

Te vei împrieteni cu vecinii

Într-un mediu în care toată lumea este entuziasmată de noua achiziție, vei regăsi doar zâmbete și vecini binevoitori, așa că te vei simți imediat acceptat în noua comunitate. Nu vei avea parte de vecini în vârstă care urmăresc și știu tot ce mișcă în cartier, dar nici de zgomote sau muzică la un nivel ridicat la orele la care vrei să te odihnești.

Pe lângă toate acestea, te vei bucura de mobilier și finisaje nou-nouțe, care nu mai necesită reparații sau schimbări, tocmai pentru că nu au mai fost folosite înainte de către nimeni. Desigur, decizia finală îți aparține în totalitate, așa că mult succes în a face alegerea ideală pentru tine cât mai curând!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata