EUROPA NE AVERTIZEAZA!

PROBLEME SOCIO-ECONOMICE LA NIVEL NATIONAL, ASUPRA CARORA U.E. NE AVERTIZEAZA CU INFRIGIMENTUL, UNELE AFLATE SI IN DAMBOVITA

     Uniunea Europeana a avertizat recent Romania, prin Comisia Europeana, pentru grave probleme socio-economice, devenite adevarate fenomene de afectare si distrugere a mediului natural, cu infrigimentul, unele dintre acestea fiind, din pacate, intalnite si in Judetul Dambovita.

     In primul rand este mentionata poluarea aerului, solului si apelor, toate aceste forme fiind si la noi in judet, si care ameninta grav sanatatea si viata oamenilor, iar controlul si luarea masurilor adecvate apartin comisarilor Garzii de Mediu Dambovita.

     Urmeaza mentionarea defrisarilor ilegale ale padurilor, cauza foarte importanta a inundatiilor, incat paraie care sunt nesemnificative ca debit de apa si uneori chiar seaca vara, devin in urma unor precipitatii abundente pe o perioada scurta de timp, adevarate rauri. Acestea depasesc cota de inundatii, si sunt o sursa si cauza a distrugerilor de cai de comunicatii, case cu gospodarii si sedii de institutii.

     O problema speciala o reprezinta tocarea deseurilor toxice, de obicei aduse in ,,secret”din alte tari, chiar din U.E., prin coruptie la diferituri niveluri, ca si in primele doua probleme mentionate.

     Acestea polueaza solul in primul rand pe zeci si zeci de ani, uneori fiind si deseuri radioactive, aduse in tara prin diferite mijloace de transport pe cai rutiere sau apa.

     In Judetul Dambovita se afla doua ,,depozite”pentru colectarea gunoaielor, in comuna Aninoasa si in orasul Titu, ultimul radicand inca probleme de extindere.

     Problemele de poluare de la diferiti agenti economici si de la persoane fizice, defrisarea ilegala de paduri, coruptia, vor trebui sa stea printre prioritatile noilor conduceri ale judetului si municipiului, dupa alegerile locale de la 27 septembrie 2020.

     Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata