Experții nutriționiști au anunțat care sunt iaurturile pe care trebuie să le evitați

Experţii Asociatiei Pro Consumatori (APC) au demarat o campanie prin care îşi propun să-i înveţe pe consumatori să înţeleagă eticheta produselor alimentare, înainte de a le cumpăra, respectiv consuma.

Iaurtul, de exemplu, se regăseşte pe rafturile supermarketurilor în diferite variante, compoziţii şi arome. Cât este de sănătos şi ce este indicat să alegem? Nutriţionişti explică de ce laptele de vacă şi derivatele din el au avantaje şi dezavantaje şi cu ce îl putem înlocui în dieta zilnică.

”Din pacate, iaurtul fabricat in sistem industrial, cu mici exceptii, nu mai are nimic in comun cu procesul natural de obtinere al acestuia, adica prin fermentarea naturala a laptelui nestandardizat de catre bacteriile de fermentatie. Multe sortimente de iaurt sunt fabricate din lapte standardizat si omogenizat, lapte praf degresat, concentrate proteice de origine lactata obtinute prin ultrafiltrare si grasimi din lapte”, spune Conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC Romania, potrivit clickpentrufemei.ro.

Care sunt iaurturile de evitat

Constatam cu totii ca rafturile magazinelor nu mai suntmonopolizate de produsele lactate de vaca si este foarte bine ca incepem sa constientizam din care zone nutritionale vine sanatatea.

„Personal, evit iaurturile de vaca sau de bivolita sau iaurturile care contin suplimentar si smantana, dar aleg intotdeauna iaurturile naturale de capra care nu contin alte ingrediente decat laptele de capra si culturile lactice selectionate, iar variantele de iaurt care contin si tulpini de probiotice adaugate suplimentar dupa procesul pasteurizarii reprezinta de departe cele mai bune optiuni, astfel incat sa se asigure popularea intestinului nostru cu microbii benefici vietii”, a concluzionat conf. univ. Costel Stanciu, presedinte APC Romania.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata