Fizicienii au descoperit neutrinii ”lipsă” din adâncurile Soarelui

Cercetătorii au identificat neutrinii produși de către ciclul carbon-azot al Soarelui.

Neutrinii sunt particule elementară a căror masă cu puțin mai mare de zero care are interacțiuni minime cu materia obișnuită. În fiecare secundă corpurile noastre și toată materia din jurul nostru este traversată de cîteva miliarde de astfel de particule care își au originea în reacțiile care țin Soarele în viață, notează Science Alert.

Studiile au dovedit faptul că neutrinii pot apărea din două surse: din fuziunea nucleară care duce la apariția heliului și din ciclul carbon azot. În general, cercetătorii pot primul tip de neutrini, în timp cel de-al doilea tip de neutrini a reprezentat o provocare

Experimentul Borexino

Borexiono este un  experiment de studiere a fluxurilor individuale de neutrini care își au originea în reacțiile solare. Cercetătorii care au lucrat la acest studiu explică faptul că au folosit această instalație pentru a detecta în premieră neutrinii produși de ciclul carbon-azot. De asemenea, aceștia mai explică astfel ar putea avea o imagine mai clară a cantității de metale din Soare.

„Măsurătorile prezentate de colaborarea Borexino reprezintă punctul culminant al unui efort eroic de a îndepărta zgomotele de fundal din detectorul lor pentru a măsura neutrinii din ciclul carbon-azot”, explică Lindsey Bignell, cercetător al Universității Naționale din Australia care nu a fost implicat în acest studiu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata