Guvernul a avizat indicatorii pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova: Va costa 2,8 miliarde de lei și va avea 19 săli de operație și peste 900 de paturi

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că au fost avizaţi, de Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes National, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Spitalul Regional de Urgenţă Craiova”. Spitalul va avea peste opt sute de paturi şi va costa peste 2,8 miliarde de lei.

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va avea o suprafaţă desfăşurată de 165.256 mp şi un număr total de 807 de paturi, pentru ingrijirea continua a pacientilor cu boli acute, 60 locuri in UPU, 30 paturi de chirurgie de zi, 15 paturi ingrijiri medicale de zi, 20 paturi de ingrijiri oncologice de zi.

Unitatea sanitară va deţine 19 săli de operaţie.

Spitalul va dispune de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea SV, dotat cu echipament si adecvat, alte facilităţi de sprijin, ce va funcţiona intr-o cladire separata, unita de corpul principal al spitalului, printr-un coridor, la nivelul primului etaj.

Valoarea investiţiei este de 2.850.507.547,41 lei.

”În premieră, noul SRU va fi construit în jurul unui concept organizaţional de specialităţi medicale grupate în centre. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienţi şi specialităţi medicale, reflectând necesitatea unei relaţii de lucru strânse în furnizarea asistenţei acute şi de urgenţă secundară şi terţiară”, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii.

• Centrul pentru cap şi gât cuprinzând specialităţi de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, Chirurgie maxilofacială;

• Centrul toracic cuprinzând pulmonologia, cardiologia, chirurgia toracică, chirurgia cardiovasculară;

• Centrul abdominal cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;

• Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală şi traumă cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;

• Centrul de Medicină Internă cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice şi endocrinologie, imunologie, hematologie;

• Centrul pentru mamă şi copil cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie şi chirurgie pediatrică, neonatologie.

• Radioterapie şi Oncologie (inclusivdepartment pediatric), inclusive radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară.

Spitalul va fi construit pe 7 nivele, va avea 1.195 locuri de parcare, şi un heliport H-3 cu cerinţele sale operaţionale specifice.

Clădirea va oferi anumite posibilităţi de flexibilitate pentru schimbarea utilizării paturilor sau adaptarea facilităţilor interne atunci când o parte a internărilor continue vor putea fi evitate şi transformate în spitalizări de zi, sau îngrijiri medicale în ambulatoriu.

“La fel ca la Cluj şi Iaşi, Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din regiune. Va fi dotat cu echipamente şi aparatura de cea mai înaltă performanţă pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic şi terapeutice. În 18 octombrie se va emite acordul de mediu pentru această unitate. De asemenea, de mâine începem încărcarea datelor pentru trimiterea cererii de finanţare a Regionalului din Iaşi la Bruxelles. Mai mult, tot pentru spitalul din Iaşi, în data de 7 octombrie am lansat în SICAP cu control ex-ante procedura de achizitie publica pentru Servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic. Pregătim la fel şi pentru Cluj”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata