Heidi Murkoff, autoarea seriei What to Expect®, susține programele de educație pentru sănătate ale Asociației SAMAS

Heidi Murkoff, autoarea seriei What to Expect® și fondatoarea whattoexpect.coma vizitat România pentru prima oară, la invitația Asociației SAMASConsiderată unul dintre cei mai influenți 100 de oameni din lume, Heidi Murkoff a distribuit CUTIA Bebelușului mamelor în situații dificile de viață care au născut la Maternitatea Buftea și a răspuns la întrebările părinților români despre sarcină și primii ani din viața copilului, în cadrul evenimentului ”La ce să te aștepți – cu Heidi Murkoff”.

Programul primei zile în România a început la Asociația SAMAS, unde Heidi Murkoff a pregătit CUTIA Bebelușului pentru 3 mămici care au născut la Maternitatea Buftea.  Vizita a continuat la maternitate, unde Heidi Murkoff le-a oferit CUTIA Bebelușului, împreună cu volumul La ce să te aștepți în primul an, cu autograf. Heidi a stat de vorbă cu mamele și a împărțit îmbrățișări personalului din maternitate și celor mici. La vizita de la Maternitatea Buftea, alături de Heidi Murkoff, a participat și Abigail Rupp, Adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice, de la Ambasada SUA în România.

În România, Asociația SAMAS este prima care a introdus conceptul CUTIA Bebelușului, care salvează vieți. Cu ajutorul rețelei de Educatori Perinatali SAMAS, mamele care primesc CUTIA Bebelușului învață cum să îngrijească în mod corect copilul după naștere si primesc ajutor și consiliere în alăptare pentru a putea oferi copilului laptele matern, exclusive, cât mai mult timp. CUTIA Bebelușului este și un sprijin material: aceasta este pregătită pentru a fi pat al bebelușului pentru primele 3-4 luni din viața acestuia și este oferită mamei împreună cu produse de igienă și de îngrijire pentru copil și mamă, produse de îmbrăcăminte 1-3 luni, scutece și jucărie.

În cea de-a doua zi petrecută în România, în cadrul evenimentului La ce să te aștepți – cu Heidi Murkoff, autoarea celei mai citite cărți despre sarcină din lume a răspuns în direct la întrebările părinților despre perioada celor 9 luni și primii ani din viața copilului, alături de Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru. Evenimentul s-a desfășurat la Băneasa Shopping City, Grand Cinema & More și a fost moderat de Eli Roman, jurnalist și Președinte al Asociației SAMAS.

Pregătirea pentru naștere, alimentația în timpul sarcinii, imunizarea – au fost doar câteva dintre subiectele abordate în timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri în direct. Evenimentul a continuat cu o sesiune de autografe la standul editurii Lifestyle Publishing, care a publicat în limba română 3 dintre titlurile scrise de Heidi. Și, desigur, cu îmbrățișări, oferite de Heidi părinților prezenți la eveniment.

”Invitând-o pe Heidi Murkoff în România, Asociația SAMAS deschide o nouă poartă de comunicare cu părinții. Promotor devotat al mesajului argumentat științific, liant între comunitatea medicală și comunitatea părinților, Heidi a venit să se întâlnească cu părinții din România cu care a purtat, împreună cu dl. conf. Dr. Mihai Craiu, un dialog viu și antrenant despre perioada perinatală.

Ne-a felicitat pentru proiectul CUTIA Bebelușului, un proiect dedicat copiilor cărora părinții nu pot să le ofere trusoul de început de drum. Împreună cu membrii asociației a dăruit cutia de început de drum la Maternitatea Buftea unor mame cărora le-am tradus cuvintele, dar care i-au înțeles pe deplin zâmbetul. Sperăm să o revedem și să îi spunem câți bebeluși au fost fericiți într-un pătuț colorat și dăruit cu suflet.” –  a declarat Dr. Marina Oțelea, Director Executiv al Asociației SAMAS.

“Fiecare mamă merită sprijinul de care are nevoie pentru a oferi bebelușului pe care îl iubește siguranță și sănătate. Sunt recunoscătoare Asociației SAMAS că oferă acest sprijin, mai întâi prin informație, cursuri și resurse despre sarcină, alăptare și parenting, iar acum, prin intermediul proiectului CUTIA Bebelușului. O cutie mică ce umple un mare gol, CUTIA Bebelușului este un spațiu de dormit sigur pentru nou-născut și este încărcată cu lucruri esențiale pentru îngrijirea bebelușului, pe care mamele în situații dificile de viață nu și le-ar permite. Dar este, de asemenea, și metafora perfectă pentru ceea ce SAMAS oferă: o mână de ajutor mamelor care au nevoie cel mai mult de acest ajutor. Am spus întotdeauna că maternitatea este ”frăția” care în final ne leagă și a fost o bucurie să întâlnesc – și să îmbrățișez – atât de multe ”surori” din România.”– a declarat Heidi Murkoff la finalul vizitei în țara noastră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata