I.S.U. IN ACTIUNE

În perioada 26 februarie – 04 martie 2024, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la 397  evenimente:  77 incendii (locuinţe, anexe gospodăreşti, vegetație uscată etc.),  11 acțiuni la accidente rutiere,  35 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, misiuni  pirotehnice, asistență persoane, salvări animale, asigurare zonă etc.);  274 cazuri medicale.

În această perioadă, eforturile echipajelor de intervenție au fost concentrate preponderent asupra incendiilor de vegetație uscată. Pentru gestionarea eficientă a acestor situații au fost mobilizate resurse semnificative.

  Pe această cale ISU face  apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol chiar viața semenilor.

Pagubele care se înregistează zi de zi sunt considerabile pentru fauna din zona afectată de foc și pentru mediul înconjurător.

Astfel de situații pot deveni dezastruoase mai ales dacă în zonele arzânde se află locuințe, păduri sau instalații tehnologice.

Vă reamintim, arderea vegetației uscate este  STRICT INTERZISĂ  Nerespectarea prevederilor legale privind INTERZICEREA arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata