INTALNIRE- PRESEDINTELE KLAUS IOHANNIS; PREMIERUL LUDOVIC ORBAN; MINISTRUL DE FINANTE, FLORIN CITU; GUVERNATORUL BNR, MUGUR ISARESCU

     La intalnirea recenta dintre Presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis; premierul Guvernarii Liberale, Ludovic Orban; guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, subiectul principal a fost finantarea sipentru deficit si ,,relansarea” economiei intr-o perioada de grava criza in domeniu provocata de cea sanitara, extinsa in Europa si intreaga Planeta Pamant.

     S-a mentionat ca sunt peste 152 000 de persoane care si-au amanat ratele la banci, creditati de stat, conform OG nr.36, ceea ce reprezita 25% dintre clientii respectivelor banci.

Ministrul Finantelor a afirmat ca se va plati la timp salariile din unitatile publice, si pensiile, uneori date chiar in avans de anumite sarbatori, iar de la 1.09.2 020 acestea se vor majora.

S-a mai precizat ca in tara au venit peste 1.250.000 de romani din diaspora aflati la munca in strainatate, care vor trebui sa primeasca un loc de munca, crescand astfel forta de munca.

In acelasi timp trebuie rezolvata si problema somajului pentru cei cu contractual de munca desfacut, numarul acestora ajungand la 500.000 de persoane.

Presedintele Romaniei a repetat prioritatile in economie, respectiv investitiile, in primul rand in infrastructura, inovatiile si creativitatea.

Sunt lucruri trecute in proiectele si programul PNL, care a demonstrat ca partid istoric, cu cea mai mare vechime din Europa (creat in anul 1 875), profesionalism, moralitate, demnitate, la care ar trebui sa adere toti politicienii pentru cresterea si dezvoltarea economica si standardele de viata civilizata ale cetatenilor romani.

                                                                                                      Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata