ITM DAMBOVITA A PRIMIT SASE INTENTII DE CONCEDIERI COLECTIVE DE MUNCA DE LA ANGAJATORII UNOR FIRME DIN JUDETUL DAMBOVITA

     Inspectoratul Teritorial de Munca al Judetului Dambovita a primit la zi, sase intentii de concedieri colective de munca ale unor salariati, dupa cum au mentionat inspectorul sef al institutiei, Marius Lixandru prin inspector Letitia Nistor, purtator de cuvant:

     ,,Angajatorul are obligatia sa parcurga doua etape la un interval de 30 de zile, respective intentia de negociere colectiva, iar apoi negocierea colectiva propriu-zisa.

Inca nu am ajuns la o concediere colectiva propriu-zisa, suntem in faza de intentie de concediere colectiva si avem sase firme din Judetul Dambovita in aceasta situatie.

Acestea sunt ELJ Automotive Titu-400 de salariati, Valahia Mob-50 de salariati, Kablutronik-70 de salariati, dar aceasta din urma a prognozat dupa luna iunie, dar au facut intentia inalinte de 30 de zile, pentru ca au voie (…).

,,Mai avem o firma de la Moreni, Siluet Prod-89 de persoane. In acest caz a fost doar intentia pentru ca, intre timp cred ca s-a renuntat (…).”

Au mai precizat ca se mai pot face si concedieri individuale de munca, dar pe care nu le stiu pana in prezent.

,,Putem face situatia zilnic. De exemplu daca astazi avem 89 530 de concedieri de munca, putem vedea maine daca avem mai multe sau mai putine si atunci putem sa constatam cate s-au inchis intr-o zi.”

                                                                                                        P.L.D

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata