LEGEA CARANTINARII SI IZOLARII SE APLICA INCEPAND DE AZI, 21 IULIE

     Mult disputata in Parlament, Lege a carantinarii si izolarii, promovata pentru prevenirea si combaterea COVID-19, promulgata de urgenta de Presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, se aplica dupa publicarea in Buletinul Oficial, incepand de azi, 21 iulie 2020.

Despre aceasta am mai publicat in cotidianul online ,,Realitatea damboviteana” , problema grava care se pune in prezent fiind Raportul Institutului National de Sanatate Publica, care prezinta Judetul Dambovita printre cele cu un grad inalt de infectare cu SARS-CoV-2, alaturi de Bucuresti si judetele Arges, Prahova si Brasov, unde au fost peste 44% din cazurile la nivel national.

1 din 10 dintre aceste infectari confirmate s-au constatat chiar si la cadrele medicale.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a mentionat ca este posibil ca Legea sa se aplice conform Consiliului National de Siguranta si Urgenta, punctual pe focare de infectare zonale.

De aceea se recomanda mare atentie la purtatul mastii, spalarea cu sapun pe maini cel putin 20 de secunde, si distantarea fizica, care nu sunt banalitati, ci reguli absolut necesare pentru sanatatea si siguranta personala si a celor din jur.

     P.L.D

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata