MANIPULAREA FRECVENTA SI IN MEDIA A FACUT CA DEONTOLOGIA JURNALISTULUI SA FIE TRECUTA SI PRIN ,,DETECTORUL DE MINCIUNI”. INVENTII ALE STUDENTILOR SI ELEVILOR PREMIATE LA SESIUNEA STIINTIFICA DE LA UNIVERSITATEA ,,VALAHIA”TARGOVISTE

     Deontologia profesionala si morala a jurnalistului, corectitudinea informatiei, responsabilitatea si folosirea surselor dupa cunoscutele ,,canoane”, au ajuns sa faca parte dintr-un proiect de verificare, respectiv intitulat ,,Detectorul de minciuni !”

     Si nu sub orice semnatura ci, a unor specialisti in domeniul jurnalismului de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii Bucuresti, Freedom House Romania, Stop Fake Hews in Romania, Fronteline Club Bucharest, Geeks for Democrasy, cu colaborarea Reprezentantei Comisiei Europene.

Proiectul este o rezultanta a acestei colaborari intre redactii precum Europa FM, Hotnews.ro, R. Presttub, Radio Europa Libera, iar cititorii pot prezenta opinii si sugestii in online www.detectoruldeminciuni.presshaub.ro.

Ca o legatura tematica legata de inventica, este locul si momentul oportun sa mentionam in materialul jurnalistic, organizarea la Universitatea ,,Valahia”Targoviste a Sesiunii de Comunicari Stiintifice-Zilele Academice ale Stiintei si Tehnicii Targovistene, in perioada 9-10 mai 2 019.

La Facultatea de Inginerie Electrica, Electronica si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatii ,,Valahia”participa 85 de studenti si liceeni, cu 30 de lucrari la sectia masteranzilor, 12 la sectia ciclului de licente si 10 la cea pentru liceeni.

Girul este dat de Ministerul Educatiei Nationale si Universitatea Bucuresti, mentionata in material, iar premiile au constat in sisteme electronice, multimetre, leptopuri, pentru castigatorii la fiecare sectiune.

Studentii castigatori sunt viitori absolventi, iar elevii sunt de la Colegiul ,,Ienachita Vacarescu”, Colegiul ,,Constantin Carabella”, Liceul ,,I.L.Caragiale”Moreni, Liceul ,,A.I.Cuza”Slobozia.       

     M.D

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata