Masca de protecție este obligatorie în 11 județe. Bacăul a închis toate școlile

Tot mai mulţi responsabili din ţară impun restricţii severe, care aduc aminte de cele din perioada în care România se afla în stare de urgenţă.

 

Masca sanitară de protecţie este deja obligatorie în 11 judeţe, iar în Bacău s-au închis toate şcolile şi se fac cursuri numai online. Pe de altă parte, un cartier dintr-o localitate din judeţul Galaţi a intrat dimineaţa în carantină. Este a treia zonă de la noi în care se ia o astfel de măsură.

În cartierul Iveşti, din judetul Galaţi, care a intrat marți în carantină, locuiesc aproape două mii de oameni. De marți, mai au voie să părăsească perimetrul doar cei care merg la serviciu.

În acel perimetru, între orele 22 și 6, deplasarea persoanelor şi vehiculelor este cu totul interzisă, cu excepţia cazurilor medicale. Intrările şi iesirie în cartierul aflat în carantină sunt păzite de jandarmi şi poliţişti.

Cartierul din Iveşti din Galaţi este a treia zonă din ţară care a intrat în caratină după noile reguli. Înainte, măsura a fost dispusă în localităţile Cuca, tot din Galaţi, şi Dobra, din Dâmboviţa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata