O LOCALITATE DIN DÂMBOVIȚA A INTRAT ÎN SCENARIUL ROȘU. CE RESTRICȚII AU FOST IMPUSE

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a decis miercuri instituirea mai multor restricții în comuna Morteni, care a raportat o rată de infectare de 4,47 la mie. Este a doua localitate care intră în scenariul roșu, în valul patru al pandemiei, după comuna Mărgău din județul Cluj.
La Morteni, în judeţul Dâmboviţa, 12 dintre cei 2.682 de locuitori au fost confirmați pozitiv pentru Covid-19. Doar în decurs de 24 de ore, de marţi până miercuri, au fost diagnosticaţi cu COVID-19 trei localnici. Conform deciziei CJSU Dâmboviţa, „se aprobă instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice, staţii pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă, precum şi în alte zone cu potenţial de aglomerare de pe raza comunei Morteni”.

Cu o zi înainte, comuna Mărgău din județul Cluj a ajuns la o rată de infectare cu coronavirus de 5,58 la mia de locuitori. În următoarele 14 zile, în Mărgău sunt interzise evenimentele private precum nunțile, botezurile sau mesele festive, spectacolele și activitățile sportive, ca și organizarea de festivaluri sau evenimente de tip drive-in. Numărul de cazuri de Covid a crescut la nivel național.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 849 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 14 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 212 pacienţi cu COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata