PIATA MUNCII SI DIN JUDETUL DAMBOVITA SOLICITA LOCURI DE MUNCA PENTRU DIFERITE MESERII, DINTRE ELEVI FORMATI PRIN ISJ DAMBOVITA

     Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita este solicitat de catre operatori economici si angajatori sa infiinteze si sa diversifice in unitatile sale din invatamantul preuniversitar, clase cu profil profesional, iar directia de interactiune intre cei doi factori majori propune si solutii.

     O constanta a activitatii prof. Sorin Ion, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita, o constituie, ca si in alte mandate in care s-a aflat la conducerea institutiei, infiintarea si revigorarea unor clase cu profil profesional, iar procesul se va accentua si prin consultarea operatorilor economici, cum a precizat intr-o recenta conferinta de presa.

In anul 2 020, un numar de 4 560 absolventi al clasei a VIII-a din judetul Dambovita se vor inscrie la urmatoarea forma de invatamant preuniversitar, respectiv colegii si licee, iar 4 576 locuri sunt solicitate in diferite meserii si specializari de piata muncii concreta din unitati de munca dambovitene.

Infiintarea si diversificarea unor noi clase de invatamant profesional este necesara si utila atat pentru agenti economici, cat si pentru elevii absolventi care vor avea asigurat un loc de munca retribuit corespunzator pregatirii si activitatii prestate, ca si pentru situatia materiala a lor, a parintilor si familiilor.

In prezent reteaua de clase cu specializare prin profil profesional este total insuficienta, respectiv numai 8 clase, printre care la Liceul ,,Iordache Golescu”, specializare pentru frigotehnist pentru ,,Arctic”; Liceul ,,Nicolae Cioranescu”Targoviste, 2 clase cu profil de electronist aparate si echipamente electrice pentru Nimet, in primul rand; Liceul ,,Gogu Ionescu”Titu, in specializarea sculer-matriter, pentru ,,Metaloplex”; Liceul Tartasesti, specializare bucatarie-patiserie.

                                                                                              Petre Dragutoiu

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata