AURELIAN COTINESCU, PRESEDINTELE PNL TARGOVISTE – POZITIONARE PUBLICA FATA DE DISCRIMINAREA ETNICA A RROMILOR

     Invitat recent de mass-media centrala la B1 TV, la o pozitionare prin dialog privind discriminarea etnica cu tema etnia rroma, presedintele Organizanizatiei Municipale PNL Targoviste, Aurelian Cotinescu, a manifestat o pozitie clara.

     Cotinescu a afirmat, de la inceputul discutiei, ca unghiul din care trebuie inteleasa si rezolvata problema, cu dimensiuni foarte importante pentru drepturile si libertatile omului, este strans legata de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, presedinte, Azstallos Csaba.

Problematica ocupa in prezent spatii largi si generoase in mass-media nationala si pozitionarea unor oameni politici reprezentativi, deschisa de unele declaratii contradictorii ale primarului din Targu-Mures, Dorin Florea, privind ingradirea unor drepturi ale rromilor in perimetrul municipiului, cu tendinta de generalizare.

Aurelian Cotinescu, presedintele PNL Targoviste, a subliniat ca tematica drepturilor si libertatilor omului, care ocupa un loc central in doctrina liberala, trebuie rezolvata in acest spirit, si nu electoral, iar avand in vedere viitoarele alegeri generale parlamentare si locale, in care liberalii sunt favoriti, crede ca primarul din Targu Mures priveste in sens electoral situatia rromilor.

Presedintele afirma de asemenea, ca este foarte important sa se acorde o importanta esentiala si rezolvarii situatiei materiale mai dificile a familiilor de rromi, precum si cuprinderii acestora in sistemul educativ din invatamantul preuniversitar si profesional, avand in vedere si un absenteism al copiilor acestor familii mai accentuat, si datorita numarului mai mare in cadrul lor.

De aceea trebuie o implicare si mai mare a cadrelor didactice, precum si a comunitatilor,in ceea ce in judetul Dambovita liberalii desfasoara activitati intense, iar un exemplu este si comuna Cojasca cu un numar mai mare al rromilor, localitate damboviteana despre care moderatorul s-a interesat.

                                                                           Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata