PREGATIREA ELEVILOR DIN CLASELOR A VIII-A, A XII-A/A XIII-A, PENTRU EXAMENELE DE EVALUARE NATIONALA SI BACALAUREAT, DE AZI, 02.06.2020

Pregatirea elevilor claselor a VIII-a, a XII-a/a XIII-a, ani terminali, pentru examenele de evaluare nationala, respectiv bacalaureat incep pe plan national si evident si in Judetul Dambovita, azi, 2 iunie 2020, fiind in intreaga tara, 180 000 de candidati pentru primul examen si 150 000 pentru cel de-al doilea.

     Este, din pacate, un an scolar special ca absolvire prin finalizarea pe platforma online din cauza virusului SARS-CoV-2, iar cele doua examene, ca si pregatirea se vor desfasura cu masuri deosebite luate printr-o decizie comuna a Ministerului Educatiei si Cercetarii si Ministerului Sanatatii.

Prof. Sorin Ion, inspector scolar general al Inspectoratului Judetean Dambovita ne-a precizat ca pentru pregatirea la evaluarea nationala in judet vor fi prezenti peste 77% dintre absolventi, iar pentru bacalaureat, peste 55%.

Pregatirea se va efectua in 10 zile, intre 2 si 12 iunie 2020, cu masuri speciale.

Elevii si cadrele didactice care ii vor pregati si insoti la intrare si iesire vor fi testati de cadre medicale privind temperatura corporala, care nu trebuie sa depaseasca 37,3 grade Celsius pentru participarea la pregatire, valabila si pentru examene.

Toti cei mentionati vor purta masti, vor utiliza substante dezinfectante pe baza de clor sau alcool peste 70 grade, prosop din hartie dezinfectat, ca si covoarele de la intrare.

Salile de clasa sunt dezinfectate, intr-o sala vor intra maximum 10 elevi, distanta dintre acestia fiind de cel putin 2 metri, durata pregatirii fiind de 2 ore pentru evaluare nationala si 3 ore pentru cea de bacalaureat.

                                                                                                  Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata