PREGATIRI INTENSE SI IN ,,ALERTA” PENTRU SUSTINEREA EXAMENELOR NATIONALE SI IN JUDETUL DAMBOVITA

Pregatirile pentru examenele nationale ale absolventilor claselor a VIII-a si a XII-a in anul 2020, se fac in conditii cu totul speciale, dupa suspendarea cursurilor si continuarea in sistem online, din cauza intrarii in ,,stare de urgenta”, pentru intreprinderea masurilor anti-coronavirusul-COVID-19.

     La nivel national la clasa a VIII-a sunt aproximativ 182 000 de absolventi, iar la clasa a XII-a, 186 000, care inainte de sustinerea examenelor vor participa voluntar si la o perioada de pregatire specifica.

Prof. Sorin Ion, inspector scolar general, Inspectoratul Scolar al Judetului Dambovita, ne-a precizat la un dialog direct ca sunt inscrisi pentru participare la perioada de pregatire, 73% dintre absolventii clasei a VIII-a, pentru examenul de evaluare nationala(fost de ,,capacitate”), si 55% la suta pentru cel de bacalaureat, ceea ce situeaza judetul Dambovita printre cele fruntase pe tara.

Si la cursurile online Judetul Dambovita are o activitate intensa a elevilor si cadrelor didactice, numeroase scoli si elevi fiind dotati cu tablete si alte mijloace moderne de comunicare pe internet, un sprijin important venind de la conducerile unor primarii si sponsori.

Mentionam ca in spatiul public opiniile cu argumente diverse pentru desfasurarea examenelor nationale sunt de sustinere a acestora, de amanare si chiar de anulare, exprimandu-le si presedintele Comitetului National al Elevilor, Antonia Pup(clasa a XII-a); presedintele Asociatiei Nationale a Parintilor, Iulian Cristache, parlamentari, jurnalisti etc.

In prezent Ministerul Educatiei Nationale, inspectoratele scolare judetene, unitatile de invatamant etc. desfasoara activitati specifice pentru asigurarea sanatatii si sigurantei elevilor si cadrelor didactice in salile de clasa(cu maximum 9-12 candidati), masti, materiale pentru dezinfectii, distantare sociala, inclusiv prin panouri de plexiglas.

Vom reveni cu noi informatii, inclusiv calendarul de derulare a probelor, contestatiilor, evaluarii si de afisare a rezultatelor finale.

                                                                                                 Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata