PRINTUL NICOLAE AL ROMANIEI VA FI ASTAZI, 8 MAI 2019, LA TARGOVISTE, FOSTA CAPITALA SECULARA A TARII ROMANESTI, SIMBOL AL CULTURII SI AL SPIRITUALITATII ROMANESTI

In fosta Cetate de Scaun  seculara a Tarii Romanesti, Targoviste, perimetru al culturii si al spiritualitatii, unde s-au realizat primele tiparituri din spatiul romanesc, la Manastirea Dealu, de catre Macarie, la inceputul veacului al XVI-lea, Printul Nicolae al Romaniei se va afla astazi, 8 mai 2 019, alaturi de reprezentanti ai Miscarii pentru Rege si Coroana din Romania.

     Mentionam ca Ziua de 10 Mai semnifica in prezent, 153 de ani la inscaunarea lui Carol I, 142 de ani de Independenta, 138 de ani de la proclamarea Regatului Romaniei.

Actiunile se vor desfasura la Complexul Muzeal Curtea Domneasca Targoviste, Manastirea Dealu, unde s-a aflat Liceul Militar ,,Nicolae Filipescu”, si a studiat si Regele Mihai I al Romaniei, si la Teatrul ,,Tony Bulandra.”

La Manastirea Dealu se va oficia o slujba religioasa de pomenire, iar la Teatrul ,,Tony Bulandra”un simpozion cu tema ,,Sfanta Zi de 10 Mai”si o expozitie documentara, ,,Judetul Dambovita intre 1 866-1 877.”

De asemenea, corul barbatesc ,,Valachia Christiana”va prezenta un spectacol sub bagheta sub bagheta prof.dr. M.Valureanu, urmat de cele ale cvartetului ,,Carmina Burada”, dirijat de prof.dr. Nicolae Constantinescu.

Vor sustine comunicari stiintifice tematice, prof.dr. Marian Curculescu, Marilena Rotaru, Theodor Bate, Ciprian Predut, dupa cum ne-a precizat dr. Ovidiu Carstina, directorul Complexului National Muzeal ,,Curtea Domneasca”Targoviste.

                                                                                         Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata